Eivor Löfstedt

Foto: Norran

Personligt2017-06-03 04:00

Vår älskade mamma avled hastigt i sitt hem fredag 26 maj. Hon blev 84 år.

Eivor föddes och växte upp i Tåsjö, en vacker by i västra Ångermanland. Hon var äldsta barnet i en syskonskara på sju. Föräldrarna var Ragnhild och Salomon.

Mamma visste tidigt att hon ville utbilda sig för att yrkesarbeta. Hon var flitig i skolan, och valet stod mellan att bli lärare eller sjuksköterska. Det blev det senare, något hon aldrig kom att ångra. I sitt arbete var hon engagerad, kunnig och omtyckt. Hon arbetade under sina yrkesverksamma år bland annat på barnavdelningen, ögonkliniken och avslutade sin karriär på reumatologen.

Sin blivande man, vår pappa Peter, träffade hon på Hampnäs folkhögskola. Tycke uppstod, men först några år efter skolgången blev kontakten mer intensiv, och de gifte sig 1960 på Frösön i Östersund. Därefter kom vi barn; Magnus, Maggan och Malin.

Familjen och barnbarnen betydde mycket för mamma. Hon fanns alltid till hands, var barnvakt och gav goda råd. När barnbarnen blev större var hon mån om att hålla kontakten med dem. Hon skrev brev, ringde och började använda Instagram.

Mamma var en fantastiskt händig person. Hon vävde dukar, gardiner och handdukar, stickade vantar och sockor. Hon hade gröna fingrar och skötte noggrant om sina blommor som alltid prunkade. Hon var också ett städgeni - var hon än passerade blev det fint och trivsamt. Hon älskade att laga god mat och ordnade gärna middagar för nära och kära.

Mamma var en positiv person. Trots de senaste årens svåra förluster av både en älskad man och son visade hon prov på en styrka som nästan var överjordisk. Livet måste gå vidare, sa hon, och fortsatte leva ett aktivt liv med morgongymnastik, vattengympa, sång till hälsa, vävning och matlagning.

Vi saknar vår mamma väldigt mycket och minns henne som en humoristisk, omtänksam och stark person.

Maggan och Malin

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!