Eivor Hultdin

Foto: Norran

Personligt2017-06-09 14:48

Vår älskade Eivor Hultdin har lämnat oss. Efter en tids sjukdom somnade hon in i kretsen av de närmaste den 24 maj på Sjukstugan i Malå. Hon blev 79 år.

Eivor föddes i byn Åmliden. Hon växte upp på familjegården tillsammans med pappa Bengt, mamma Tora och tre syskon. 1951 flyttade hela familjen till Malå.

Hon träffade sin blivande man Nils 1955. De gifte sig och fick tre barn tillsammans. Eivor arbetade i unga år på café och i kläd- affär. Därefter var hon hemmafru och skötte familjeföretagets bokföring. På senare år arbetade hon på fabrik tills hennes värk satte stopp för fortsatt arbete.

Sömnad, design av kläder och mode var en passion i livet. Många är de klädesplagg som hon sydde och designade med enkla medel. Eivor blev på äldre dagar författare. Hon skrev och publicerade tre egna böcker och ett antal böcker tillsammans med vännerna i poesigruppen.

Eivor gillade att campa tillsammans med familjen; i tält, i husvagn och senare i sommarstugan vid Stora Skäppträsket. Hon gillade att vara på auktioner och hon var aktiv i Malås före-ningsliv.

Hon förlorade sin make Nils år 2013 efter en lång sjukdomstid. Vännen Bert blev ett kärt sällskap under hennes sista år.

Vår mamma var en klok och omtänksam person som alltid ville lyssna och hjälpa oss med våra problem. Hon gladdes åt vår lycka och var mån om sin familj.

Eivor var för make, barn, barnbarn och vänner en älskad fru, mamma, mormor, farmor och kamrat. Vi känner alla stor sorg och saknad men är glada att vi har fått ha just henne som stöd och god förebild.

Barnen med familjer

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!