Britt Löfstedt

Foto: Norran

Personligt2017-02-06 07:36

På torsdagsafton den 19 januari lämnade vår älskade mamma Britt Löfstedt oss, inte fullt en månad efter vår pappa Stefan Löfstedt, de fick begravas tillsammans lördagen 21 januari i Alhemskyrkan.

Mamma och pappa gifte sig 1956 och var gifta i över 60 år. Britt var äldsta barnet av fyra syskon till Lennart och Hilma Boström, Lövånger. Mamma började sin yrkesbana som butiksbiträde på Standard i Lövånger. I samband med att mamma och pappa gifte sig så köpte de kaffét i Övre Bäck. Mamma kom att driva kaffét i cirka tio år. Familjen drev även ett mindre jordbruk där mamma hade en aktiv roll. När vi tre barn blivit lite större så började mamma arbeta på Ica i Bureå för att senare övergå till Vivo där mamma blev kvar där till pensioneringen.

Familjen och kanske främst vi tre barn, och så småningom de sex barnbarnen, var det viktigaste för mamma. Hon ställde alltid upp och skötte när vi ringde och bad om hjälp.

Hon tyckte om att jobba med händerna, bland annat vävning, keramik och trädgårdsarbete. Mamma odlade det mesta i grönsaksväg. Bakning och matlagning var ett annat stort intresse, för mamma var recept bara till för inspiration, hon experimenterade gärna med goda resultat. Middagarna med vänner och släkt var många. Mamma tyckte också mycket om att dansa.

Stugan i Ljusvattnet betydde mycket för både mamma och pappa. Det enkla livet med en kaffekopp på altanen, ett dopp i sjön, plocka svamp och grilla hamburgare till barnbarnen var sådant som mamma värdesatte högt. Mamma och pappa blev byn trogna till för åtta år sedan, då de flyttade in till Skellefteå.

De sista åren var jobbiga för mamma, hon förlorade synen och drabbades av demens och livets glädjeämnen minskade. Mamma bodde de sista sju åren på Ömheten där hon fick den bästa omvårdnaden. Vi saknar vår snälla fina mamma som alltid fanns där för oss.

Barnen

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!