Alva Rönnblom

Foto: Norran

Personligt2017-05-31 04:00

Vår kära Alva Rönnblom har stilla somnat in på Skellefteå lasarett efter en kortare tids sjukdom. Hon blev 89 år.

Alva föddes och växte upp i Vallen, Lövånger, som näst äldst i en syskonskara på sex barn, tillsammans med föräldrarna Manfred och Edla Olofsson.

1954 gifte hon sig med sitt livs kärlek Bertil Rönnblom, Bäckboda och 1955 föddes sonen Tommy.

Större delen av sitt liv bodde Alva i Mårtensboda där hon och maken Bertil drev ett mindre jordbruk, samtidigt som hon arbetade på tunnbrödsbageriet i Hökmark. När maken gick bort 2002 flyttade hon till Lövånger och där blev hon kvar till sin bortgång.

Alva hade en stor och öppen famn och hennes dörr stod alltid öppen, både för långväga gäster och för dem som fanns runt henne i vardagen. Matlagning var ett av hennes stora intressen och vi är många som njutit av Alvas goda mat under åren, för att inte tala om de otaliga våfflor som gräddats på hennes våffeljärn.

Bärplockning sommar och höst var en annan favoritsyssla, alla dessa bär förvandlades sedan till sylt, saft, gelé och mycket annat njutbart. Alva älskade också att handarbeta och hennes vackra alster blev till stor glädje för många, bland annat skänktes en del till Röda Korset.

Alva fick ett långt och innehållsrikt liv tillsammans med en stor släkt, många vänner och vår familj med barnbarn och barnbarnsbarn vilka hon följde med stort intresse.

Saknaden och tomheten kommer att göra oss påminda, men vi låter de glada minnena leva vidare när vi minns Alva.

Tommy och Ewa med familj

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!