Ally Andersson

Foto: Norran

Personligt2017-02-25 12:48

Sent på söndag kväll den 19 februari somnade, efter en längre tids sjukdom, Ally Andersson in. Ally föddes år 1929, som andra barnet av fyra, och växte upp i Burvik tillsammans med sina föräldrar Gustaf och Alida Bergstedt och sina syskon.

Efter genomgången folkskola och fortsättningsskola fick hon jobb i Umeå, flyttade dit och träffade så småningom Erik, som hon sedan gifte sig med. Erik fick arbete på Rönnskärsverken och det medförde att de flyttade norrut, till Ursviken.

Under åren har makarna bott på några olika adresser i Skellefteområdet, bland annat i Skelleftehamn där deras enda barn, dottern Ann-Christine, föddes.

2015 återvände Ally och Erik tillbaka till Ursviken, till äldreboendet Trivseln. Där trivdes de mycket bra och blev väl omhändertagna. Erik avled i augusti 2016.

Ally hade många fritidsintressen, som hon utövade så länge krafterna och synen räckte till. Dit hörde handarbeten i form av broderier, stickning och virkning. Dessutom gillade hon att pyssla i trädgården, både med att odla grönsaker av olika slag och med blommor. Ett annat stort intresse var djur och det har nästan inte funnits någon period i hennes liv utan katter, hundar eller fåglar. Katter var dock de djur hon vurmade mest för och innan hon flyttade till äldreboendet hade hon tre stycken.

Det som dock låg Allys hjärta närmast var omsorgen om barnbarnen, vilka var hennes allt och hon månade verkligen om dem.

Så länge hon var frisk fanns det inte en dag som hon inte undrade hur det var med dem och hon blev alltid jätteglad när de var i Skellefteå och kom förbi och hälsade på.

Ally sörjs närmast av dottern med familj.

Ann-Christine

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!