Stig Roland Ahlard

Stig Roland Ahlard, Skellefteå.

Stig Ahlard, Skellefteå

Stig Ahlard, Skellefteå

Foto: Karin Ahlard

Dödsfall2024-06-21 05:00

Stig Ahlard har, på Skellefteå lasarett, avlidit i en ålder av 75 år. 
Stig var gift med Karin f Lundmark, Skellefteå, och de fick barnen David, André och Elin.
Stig föddes i hemmet i Strömfors, Boliden, och var näst yngst i en syskonskara på fyra. Hans föräldrar var Alvar och Gerda Ahlard. 1951 flyttade familjen till Falkmangatan, Boliden, där Stig gick skola, årskurs 1-9 samt yrkesskola. Stig började arbeta som reparatör åt Boliden AB 1964.

1969 träffade han sin blivande fru Karin på Barnens dag på Folkparken. 
Karin fick jobb i Umeå, så paret flyttade dit. Stig fick där jobb som vaktmästare åt ABV. Det var ett omväxlande och fritt arbete som passade Stig bra.

I samband med sonen Davids födelse flyttade Stig och Karin till Skellefteå. Där fick Stig jobb åt Bröderna Lundbergs som avsynare. 1981 började Stig på Rönnskär som reparatör och driftarbetare. Därefter arbetade han på Plastkarosser AB som montör. 

Familjen byggde villa i Bergsbyn men köpte sedan ett radhus i Sjungande dalen. Sommarhus hade de först i Lillkågeträsk och sedan i Varuträsk. När stugan i Varuträsk såldes flyttade de till en villa på Prästbordet.

Redan i ung ålder utvecklade Stig ett stort musik- och litteraturintresse. Han spelade gitarr, både i band och hemma på kammaren. Han hade stor läslust och uppskattade särskilt västerbottniska författare. Han var duktig på att skriva, både dikter och kåserier.

När barnen växte upp tog Stig ofta med dem på fisketurer och bärplockning. På semestern åkte familjen på bilresor, bland annat till fjällen och Idre. På hemmafronten var Stig alltid framme och pratade med barnens kompisar när de var på besök, han hade ett genuint intresse för människor.

1995 fick Stig sjukpension, då han hade konstaterad MS. Det hindrade honom inte att använda sin kreativa ådra. Han fortsatte in i det sista att skriva, och han uppskattade att diskutera världsaktuella händelser. 
Saknaden efter Stig är stor, men hans nyfikenhet på livet gör minnena ljusa. 
Familjen 
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!