Roland Hägglund, Skellefteå

Roland Hägglund, Skellefteå

Familj2020-08-10 05:00

Vår vän Roland har lämnat oss alldeles för tidigt.

Han var en kompis som du lätt öppnade ditt hjärta inför och fick tillbaka så mycket värme. Fokuset låg på familjen, vänner och sällan han själv, vilket han vägrade erkänna.

För oss har han varit den som alltid visste råd som han självklart frikostigt delade med sig av. En praktisk mångsysslare med förmågan att alltifrån ta ton till Ove Thörnqvist till att konstruera stora vattenanläggningar och allt annat däremellan. En man med händiga händer som levererade kvalitet.

Största gemensamma intresset är nog ändå jakt. Det bidrar i dag till en stor värdefull minnesbank från de otaliga resor, episoder och förstås historier. Den bild som alltid nu letar sig fram på näthinnan är den då Roland sitter som kock i ett tält mitt ute på kalfjället och komponerar ihop en gastronomisk rätt av pulvermos. Vem annan är Roland kan lyckas med det?

Han var en trygg person som lärt oss så mycket om båtliv, fiske och fjällvistelser.

Det går inte att ta in och förstå att Roland nu aldrig mer ska stå redo på Backgärda inför morgonens spaningsrunda i Vallen, eller finnas i tältet under rippremiären eller i jakthuset i Åttonträsk.

Mikael, Eva, Per-Olof och Fredrik

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!