Linnea Sjöstedt, Skellefteå

Linnea Sjöstedt, Skellefteå

Linnea Sjöstedt

Linnea Sjöstedt

Foto: Privat

Familj2020-08-08 05:00

Tisdagen den 4 augusti avled Linnea lugnt och stilla.

Linnea född Johansson växte upp i Myckle som näst yngst av sju syskon. Mamma träffade i unga år Guscha Sjöstedt och paret gifte sig 1957.

Familjen utökades med två barn, Carina och Crister. 2013 blev mamma änka, de fick drygt 60 år tillsammans.

1963 köptes det nybyggda huset på Mobacken, där mamma valde en hörntomten med skog. Hon bodde kvar i huset tills för några år sen då hon flyttade till Brogården. Hon månade om småfåglarna och de matades året om, även när hon flyttade till Brogården var det hennes glädje.

Tidigt lärde hon sig sy och det blev något hon gjorde stor del av sitt liv. Många är de klänningar hon sytt till sig själv och kläder till barn och barnbarn.

Mamma har haft anställning hos flera olika klädbutiker och hennes första anställning var på Boråsboden. Under vår uppväxt var mamma hemma i flera år.

Den fysiska aktiviteten fick mamma genom gymnastikföreningen, där hon var ledare för gymnastikgrupper i många år, både i Sjungande Dalen och Mobacken. Många är också de danstillställningar som mamma och pappa besökt genom åren.

Till mammas stora glädje fick hon uppleva fyra barnbarn och elva barnbarnsbarn. Eftersom barnbarnen växte upp nära sin mormor och morfar är det otaliga gånger de gått dit och blivit serverad fika framför tv:n och fått sin havregrynsgröt till frukost före skolan. Den som bara mormor kunde göra bäst.

Älskad, saknad men inte glömd.

Barnen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!