Hjördis Segerstedt Arvidsjaur

Familj2020-07-10 05:00

Hjördis föddes och växte upp i Kusfors tillsammans med sin pappa Pontus, mamma Gertrud och storebror Göran. När hon gifte sig med Wilhelm så flyttade han till henne i Kusfors och de bodde där sina första år som gifta. De fick två flickor, Karin och Eva. De flyttade lite beroende på var Wilhelm hade jobb. 1964 flyttade de till Arvidsjaur då Wilhelm fick en ordinarie tjänst som yrkeslärare. Arvidsjaur förblev deras bas därefter.

Hjördis var hemmafru men hon hade även dagbarn. Senare arbetade hon på Laponia och sina sista 25 yrkesverksamma år jobbade hon på OK där hon stortrivdes. Hon pratade ofta varmt om sina kollegor.

Hjördis var äventyrlig och tyckte mycket om att resa. Hon brukade berätta om hur hon redan som liten, tjatade om att de skulle gå till släkten i Södra Kusfors, det är en väldigt kort resa. Reslusten höll i sig hela livet och det är många tusen mil som hon och Wilhelm kuskat på vägarna i Europa, oftast tillsammans med Wilhelms bror Martin och hans fru. Ibland hakade familjernas barn på oavsett ålder. Det blev många äventyr men det största äventyret var nog under den tid som familjen tillbringade i Liberia där Wilhelm jobbade som lärare i ett uppdrag för SIDA.

Hjördis var en duktig berättare och för några år sedan berättade hon minnen från sin barn och ungdomstid i Kusfors. Hon hade ett otroligt bra minne och kunde verkligen ge liv åt karaktärerna som hon berättade anekdoter om.

Hjördis var mycket familje och släktkär. Barn, barnbarn med respektive och barnbarnsbarnen stod hennes hjärta mycket nära.

Vi kommer att sakna henne enormt mycket men vi är så tacksamma att vi fått så många fina år tillsammans. Hon har gett oss så mycket kärlek och omtanke genom åren.

Familjen gm Eva Segerstedt

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!