Harry Viklund

Harry Viklund, Byske

Harry Viklund

Harry Viklund

Foto: Privat

Dödsfall2024-09-28 05:00

Harry har efter ett långt och rikt liv lämnat oss. 

Harry var född och uppvuxen i Gagsmark. Han var andra barnet i en syskonskara på sju. Hans föräldrar var Elsa och Erik Larsson. Tidigt började han arbeta i skogen tillsammans med sin far. Harry har haft flera arbetsplatser, gruvan Laisvall, militärtjänst Stockholm, Rönnskär, Skellefteå kommun.  

Harry hittar den stora kärleken och gifter sig med Agnes, en tjej från Kalix. De har rest mycket i Sverige och utomlands där de tyckt om värmen. De har rest mycket med tältet i bagaget och slagit upp tältet på alla tänkbara ställen. Han har fiskat och älskat att plocka bär. Han har många timmar med sitt Munspel, till och med spelat tillsammans med prästen i Svenska kyrkan i Ayia Napa, Cypern. 

Harry har många mil på sin cykel, varje dag cyklade han från Skelleftehamn till arbetet på vattenverket i Skellefteå. Sista cykelturen gjorde han som 92 åring från Gagsmark till Byske. Sedan 2016 har han bott på Norrgårda i Byske. Den dagen han skrevs in på Norrgårda körde han sin egen bil, detta är nog inte så vanligt.

Harry lämnar många härliga minnen efter sig.

Syskonen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!