Hans Åström, Skellefteå

Hans Åström, Skellefteå

Hans Åström, Skellefteå

Hans Åström, Skellefteå

Foto: Privat

Dödsfall2021-07-07 05:00

Hans somnade in på midsommarafton vid en ålder av 89 år och 356 dagar.

Han föddes i Gråberg som en av fem syskon. Han läste sex år i folkhögskola och sedan läste han vid Vännäs Centrala Verkstadsskola där han utbildade sig till svetsare. Från 1950–1992 arbetade han som svetsare på Hiab Foco.

Hans träffade sitt livs kärlek Henny F. Ulfhielm i Skellefteå. 1957 gifte de sig och fick sedan två pojkar, Lars och Leif.

Den första tiden bodde de i Klutmarks station men flyttade därefter till en lägenhet på Fältjägarvägen. 1975 byggde de hus på Morö Backe och bodde där till 2004, då de återigen flyttade till en lägenhet på Fältjägarvägen.

Dessvärre gick den yngste sonen Leif bort i cancer 1992. Samma år bestämde sig Hans för att ta ut förtidspension för att få tillbringa mer tid med familjen och de tre barnbarnen som kom under årens lopp och förgyllde hans liv.

Hans intressen var många, bland annat trädgårdssällskapets resor, korsord, släktträffar, bilutflykter, Bonnstadskammaren, måla, fixa och laga. Han var en lugn, snäll, omtänksam, rättvis, händig och noggrann person som alltid ställde upp.

Hans drabbades för ett tag sedan av Alzheimers och spenderade sin sista tid på Brogården, där han fick god omvårdnad.

Saknaden är stor men minnen och berättelser finns alltid kvar i våra hjärtan.

Makan Henny och sonen Lars med familj

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!