Dödsfall: Nancy Karlsson, Bastuträsk

Nancy Karlsson, Bastuträsk

Nancy Karlsson.

Nancy Karlsson.

Foto: Privat

Dödsfall2020-12-05 05:00

Nancy Karlsson, har nu stilla somnat in i en ålder av 94 år på Bäckgården, Bastuträsk, där hon tillbringade sina sista 8 år. Nancy föddes och växte upp i Kattisträsk, dotter till Thea och Bror Hällgren, äldst i en syskonskara på fem barn. Hon fick tidigt lära sig att arbeta i föräldrarnas jordbruk och ta hand om sina yngre syskon. Efter avslutad skolgång tog Nancy jobb som piga, det hann bli några olika ställen innan det till sist bar iväg över sjön till grannbyn Risberg där hon mötte, Rolf Karlsson. De gifte sig 1947 och fick sedan en dotter, Gudrun. Efter en tid tog de över Rolfs barndomshem i Risberg där de slog sig till ro och Risberg har sedan dess varit betydelsefullt.

Nancy var en fantastisk kvinna som skötte ladugård, hus och hem medan maken arbetade borta under många år. Hon arbetade även på byns affär och planterade skog på somrarna. I slutet av sitt yrkesliv arbetade de båda på Edströms såg i Gumboda där hon trivdes väldigt bra med grabbarna. Rolf gick bort 1992 efter en tids sjukdom och Nancy har sedan dess varit ensam. Nancy tog sitt körkort på sin 50-årsdag vilket blev en stor frihet för henne. Hon var aktiv i sin by och byns skola var centrum för fester, möten och kurser. Sen var även hon engagerad inom PRO, Folkets hus, Korpen, Röda korset och Seniordansen. Lyckan fullbordades när barnbarnen kom, Peter, Pär och Lars. Barnbarnen tillbringade mycket tid hos mormor och morfar, både som små och vuxna, och de har alltid sett Risberg som sitt hem. Likaså kom glädjen i barnbarnsbarnen, ”smasteintern” Hanna och Elvira och på senare år även Manfred med sin lillebror Einar.

Vi kommer alla att minnas Nancys glada skratt, humor, varma och omtänksamma hjärta. Alla utflykter med fikakorgen, ett par stickade sockar, en kaffekopp och bröd bakat med kärlek som alltid stod dukat för släkt, grannar eller bara någon som passerade förbi hennes fönster. När vi tänker tillbaka på Nancy är det med kärlek och ett leende på läpparna. Sov i ro lilla Nancy.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!