Dödsfall: Laila Lundh, Bureå

Laila Lundh, Bureå.

Laila Lundh, Bureå.

Laila Lundh, Bureå.

Foto: Privat

Dödsfall2020-08-26 05:00

Onsdag den 19 augusti somnade Laila Lundh lugnt in efter en kort tids sjukdom. 

Laila föddes i Falmarksforsen och var dotter till Karl och Inga Nilsson. I tolvårsåldern flyttade familjen till Bureå och Strömsholm där pappa Kalle skötte jordbruket. Efter avslutad skolgång arbetade Laila dels på gården, men hon hade även anställning på Holmgrens pappershandel och på Pressbyrån i Bureå. 

I slutet på 1950-talet träffade hon Sven som kom att bli hennes livskamrat i närmare 60 år. Då de träffades hade hon redan dottern Sonja och sedan utökades familjen med sönerna Ingemar och Kenneth. När vi barn blev större längtade Laila ut i arbetslivet och började jobba i Bureåskolans matsal. Det är nog många som var elever på 1980 och 1990-talet som minns mattanten Laila.

Allt efter åren gick utökades barnbarnskaran och alla elva låg henne varmt om hjärtat. I hennes stora hjärta rymdes även de sju barnbarnsbarnen som älskade hennes bullar. Att komma hem till mormor/farmor innebar alltid fyllda kakfat och de godaste bullar man kan tänka sig. Och som gäst på Bondevägen fick man alltid fika sig mätt på Lailas bakkonst.

Förra sommaren gick Sven bort och hon blev ensam i det stora huset, men tack vare underbart hjälpsamma grannar kunde hon bo kvar in i det sista. 

Laila lämnar ett stort tomrum efter sig och en stor saknad.

Sonja

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!