Dödsfall: Kjell Nygren, Norsjö

Kjell Nygren

Kjell Nygren

Foto: Privat

Dödsfall2020-09-25 05:00

Kjell lämnade oss tisdagen den 8 september. Han blev 86 år gammal. Han föddes i Bjurträsk, Norsjö där han växte upp med föräldrarna Elsa och Villehard Nygren samt sin storebror Lars och lillebror Jan-Erik. 

1955 gifte sig Kjell med Lisbet som han sedan levde hela livet tillsammans med. De bosatte sig i Bjurträsk och byggde huset som stod klart 1970. De fick sonen Kent och tvillingarna Lisette och Jeanette. Med åren har familjen utökats med barnbarn och även barnbarnsbarn. 

Erikssons snickeri i Bjurträsk blev Kjells första arbetsplats. Han har även varit bilförsäljare vilket han trivdes väldigt bra med. Med Sven Adolf Nilsson drev han en framgångsrik entreprenadfirma under många år. Kjell hade dock ett brinnande skoterintresse och startade därför skoterfirman Norsjö Aktiv. Verksamheten gick bra och uppmärksammades med ett flertal priser. Detta gjorde att han fick resa land och rike runt. Norsjö Aktiv fanns kvar till dess Kjell pensionerades.

Kjell och Lisbet tyckte om att resa med husvagn, gärna tillsammans med familj och vänner. Genom medlemskapet i MHF campingklubb har utflyktsmålen varit många. Även hockey var ett stort intresse och han följde troget SAIKs matcher. Detta till trots har Kjell aldrig missat en älgjakt, under åren har ett flertal älgar fällts av Kjells bössa och en 20-taggare pryder hemmet. Han har varit en man som trivts bäst ute i naturen så många turer upp till fjällen har det blivit genom åren och frysen har alltid varit full av både kött och fisk. 

En stark, social och skämtsam man har lämnat oss. Han fick ett långt och innehållsrikt liv. Vi är många som kommer att sakna Kjell och minnas honom med ett leende.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!