Dödsfall, Ingegerd Näsvall, Norsjö

Ingegerd Näsvall, Norsjö

Ingegerd Näsvall

Ingegerd Näsvall

Foto: Privat

Dödsfall2021-03-27 05:00

Tidig morgon den 16 mars somnade vår kära mamma och syster, Ingegerd Näsvall, in i sviterna av en bilolycka sex månader tidigare. Trots att hon blev förlamad från armarna och nedåt klagade hon aldrig. Fram till bilolyckan var Ingegerd en aktiv kvinna som alltid ville lära sig något nytt, senast en kurs för att kunna använda läsplatta och mobil optimalt. Det var alltid fullt upp, framför allt fram till Coronautbrottet, med träning, promenader med Rökågänget, umgänge och utflykter med väninnor, biltur till sommarstugan vid Norsjön för att fiska och äta nyrökt abborre med sin syster Margareta. Även barn, barnbarn samt övrig släkt och bekanta i Norsjö fick täta besök. 

Ingegerd växte upp med sina två syskon, Birgitta och Margareta, på föräldrarna Henrik och Emmy Näsvalls lantgård på Näset, Norsjö. Hon trivdes med livet på gården och började tidigt att hjälpa till med djuren i ladugården. Att få köra hästen var favoritsysslan.

I slutet av 50-talet träffade hon Egon Johansson från Örträsk, gifte sig och fick två barn, Ann-Chatrin och Björn. Efter skilsmässan tog hon hand om lantbruket på Näset och började även att arbeta på skolköket i Norsjö -68 där hon trivdes bra med arbetskamrater, skolbarnen och arbetet i skolköket. Hon var kvar där ända fram till pensionen. Hennes syster Birgitta med maken Lars-Erik tog över lantbruket -76.

Arne blev hennes kärlek redan i slutet av 60-talet och de levde som särbos fram till -02 då Ingegerd blev pensionär och flyttade hem till honom i Björkås, Malå kommun. Under alla år träffades de all ledig tid, reste med husvagnen, gjorde skoterturer med släkt och vänner samt reste utomlands. 

Ingegerd älskade att bjuda. Många är vi som fått njuta av hennes kokkonst, både privat, som skolelev eller besökare på Rökå byaförenings olika arrangemang. Hon var en händig kvinna som gjorde allt från att sy balklänningar till syskonbarn, barnbarn till att laga maskiner som krånglade.

Omtänksamhet, nyfikenhet på livet, alltid sätta alla andra främst var något som karaktäriserade Ingegerd. Plötsligt kunde hon dyka upp med en hink bär, burkar med hemgjord sylt, nybakta bullar eller en smörgåstårta när någon fyllde år.

Det har blivit ett stort tomrum efter henne. Hon är oerhört saknad.

Barnen och syster.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!