Svensk kyckling är viktig mat

Svensk kyckling är klimatsmart, har god djurvälfärd och låg antibiotikaanvändning. Kyckling är också näringstät mat.

Bara ett par tuggor kyckling innehåller protein, vitaminer och mineraler.

Bara ett par tuggor kyckling innehåller protein, vitaminer och mineraler.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Debatt2022-01-18 06:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kyckling är bra mat. Vi får medhåll av Livsmedelsverket som menar att vi inte behöver sluta äta svensk kyckling.När olika konsumentguider och rekommendationer ska ges till dom som väljer att äta kött och fågel så är det viktigt att informationen baseras på aktuell data och svenska förhållanden. 

Vi svenska kycklingbönder är stolta över våra lantbruk och vår uppfödning av kycklingar. Och vi vet att konsumenter, unga som gamla verkligen tycker om det näringsrika, hållbara och goda svenska kycklingköttet. 

Därför är det viktigt att svenska kommuner fortsätter att servera svensk kyckling som både är hållbart och som har låg klimatbelastning.