"PG" tillbaka – men två viktiga forwards saknas i AIK

Petter Granberg är tillbaka på is vilket är glädjande för Skellefteå AIK. Däremot saknas viktiga forwardsduon Oscar Möller och Darren Nowick.

Petter Granberg är tillbaka i den röda träningströjan.

Petter Granberg är tillbaka i den röda träningströjan.

Foto: Arvid Marklund

Ishockey2020-09-22 11:51

Defensivt viktige Granberg saknades i premiären då AIK släppte in fyra mål men gjorde fem framåt. Nu är han dock på väg tillbaka från sin mjukdelsskada och under tisdagens ispass var han iklädd den röda "ej tacklingsbara" tröjan. 

Oscar Möller och Darren Nowick saknades dock. Möller körde det tidigare skillspasset och är såldes fit fot fight. När det gäller Nowick så meddelar AIK att han "rehabbar". Vi få vänta och se vad det exakt innebär. 

Från J20 deltar Simon Robertsson, Elias Stenman och Måns Forsfjäll.

*****

Dagens AIK:

Målvakter: Lindvall, Söderblom

Svarta:

Broberg, Andersson – Hugg, Wingerli, Berggren

Wilsby, Nilsson – Sundsvik, Johnson, Frödén

Gula:

Lundberg, Burström – Robertsson, L Lindström, J Lindström, (Stenman)

Eriksson, Forsfjäll, (Granberg) – Kiiskinen, Morley, Olofsson

Saknas: Nowick, Möller

*****

Dagens övningar (LIVE): 

* Efter att AIK kört en uppvärmning med bland annat lättare fem mot fem-spel så öser man på med en hel del en mot en-situationer. 

* Forwards får komma med fart med pucken och vid offensiva blå försöka ta sig förbi sin försvarare. Tränare Stefan Hedlund bryter av för att ge backarna direktiv hur man ska agera. Varför AIK kör ännu mer en mot en den här säsongen har framförallt att göra med den nya domarnivån där backarna måste lära sig hantera det på ett nytt sätt. Särskilt spelet med klubban där betydligt mindre hugg och slag tillåts numera. 

* Frödén har en jäkla fart. Ser pigg och rapp ut och kommer i och med det ofta till bra avslut. 

* AIK fortsätter med en annan en mot en-variant där forward får hämta en dumpad puck i offensivt hörn för att därifrån försöka trycka sig in och förbi sin försvarare mot kassen. När situationen är över kommer ett avslut från backplats samtidigt som duon (forwarden och backen) kamperar framför kassen. 

* Linus Lindström grinar lite illa och står och pratar med naprapat Jörgen Lindbäck vid båset. Han ser dock ut att kunna köra vidare. 

* Nästa övning är främst anpassad för backar plus en center/forward som på en dumpad puck i egen zon ska försöka spela sig ur en press från ett forwardspar. Här är främst kommunikationen och att ha olika varianter att lösa situationen på i fokus. 

* AIK växlar upp och kör en fem mot fem-övning, som inleds med att ett lag startar i ett tre mot två-läge från mittzonen. 

* Jonathan Johnson får hänga dit en puck efter ett fint anfall av hans femma där Oskar Nilsson stod för ett fint byte rakt igenom. 

* Jocke får dras med ungtupparna Stenman och Robertsson i ett byte och serverar också den sistnämnde som får ett friläge. Men Robertsson väntar för länge och försöker i sista stund hitta en nätt passning till Stenman på bortre stolpen, men Söderblom är med på noterna och bryter. 

Svarta står för en magisk kontring när första Broberg/Andersson löser en pressad situation bakom eget mål. Därefter bryter sig Wingerli loss och slår sedan en grymt fin genomskärare som hittar Berggren, som kommer fri. Han lyckas dock inte överlista Lindvall som stänger luckan längs isen. 

* Dags för tävling och 3 mot 3-spel!

* Svarta vinner efter att Albin Sundsvik blivit matchvinnare! Vilt jubel utbryter!

Träningen över ca 12.30. I morgon kör AIK 10.15 på is. 

*****