Båda platserna har de tävlat om i konkurrens med andra bolag.
På Västra Erikslid projekterades 298 lägenheter varav de flesta blir hyresrätter. Området heter Storfågeln och bygget är i full gång. Husen ska sedan ägas av Heimstaden.
Näst på tur blir Anderstorg, där Magnolia får bygga ett av de tre kvarteren med lägenheter och dessutom parkeringshuset.
Bolagets närmaste kontor finns i Umeå där Fredrik Westerlund är projektutvecklingschef.
När det gäller Västra Erikslid säger han att förutsättningarna var beslutade av kommunen. Det skulle vara många bostäder av trä, och de skulle ha en färgskala och fasader som passar ihop med befintlig bebyggelse.
– Jag tycker att vi får till husen bra och är stolt över gestaltningen.
Husens placering längs med tomtens gränser gör att man får stora gårdar, och där säger Fredrik att man ska göra mesta möjliga för att få trevligt, med gräsmattor, växter och lekpark.
Nu ska bolaget börja planera för nästa bygge; Anderstorg.
– Vi var intresserade av att ta hela Anderstorg, för det är mest praktiskt att bygga när man disponerar hela området. Nu blir vi tre byggherrar som ska samsas. Inte bara om ytorna utan även hur vi bygger så att allt blir en bra enhet, säger Fredrik Westerlund.
Han säger att kommunen ordnar det första mötet, och sedan ska de tre bolagen själva samordna sig, men under insyn av kommunens personal. Det finns ju tydliga krav om vad som ska byggas för att man ska få köpa marken.
– Även på Anderstorg är kraven att rymma mycket. Men varken vi själva eller kommunen vill att det ska se ut som ett klassiskt miljonprogramområde. Det är nödvändigt att det blir bra, för det sämsta man kan ha när man äger hyresrätter är att folk flyttar vidare. Stor omsättning av gäster sliter mycket på lägenheterna.
En skillnad på Anderstorg är att bolagen som exploaterar ska äga husen långsiktigt. Fredrik Westerlund säger att det i sig inte ska innebära högre ambitioner.
– Även om vi utvecklar åt en annan ägare så gäller ju att området måste bli så attraktivt att folk vill bo där.
Bygget på Anderstorg sticker ut eftersom det ska finnas offentliga ytor. Det blir ett torg mot gymnasieskolan samt lokaler där det kan vara café, restaurang, handel, utställningar. Det ger boende större möjligheter till social samvaro både med grannar och utomstående, men ställer också krav på att vara attraktivt.
Magnolias koncept innebär en isbana på vintern som omvandlas till dansbana på sommaren. Parkeringshuset kan innehålla ett center där man kan hyra och ladda flera typer av transportmedel.
Det skissas på verkstäder för cykelreparationer samt sy- och laga för att skapa hållbart boende och social gemenskap.
– Det är sådant som vi tror gör boendet attraktivt, säger affärsutvecklare David Brink.
De har ännu inga skisser att visa.
Det har framförts kritik mot att dagens exploatörer inte tänker nog mycket på klimatfrågorna.
– Vi har stort fokus på den frågan. Spillvattenåtervinning, fasutjämning, batterilagring, solceller samt återvinning av dagvatten är konkreta exempel i våra projekt, säger David Brink.
Kommunen kräver en viss andel bostadsrätter, och så ska det bli.
– Vi ser inga problem med att sälja bostadsrätter där. De blir utformade på samma vis som hyresrätterna, men med fler tillval och kanske möjlighet till inglasad balkong.