KLART: Då flyttar ölkedjan in vid älven – granne med Lion Bar

Nu står det klart att det blir ölkedjan German Beer Hall som flyttar in med Lion Bar i lokalen vid älven i Skellefteå. "Vi försöker skynda på så att vi kan använda sommartider med uteserveringen. Den är redo", säger Khadem Mohamadi, som kommer att driva båda koncepten.

På måndagen håller det nya dansgolvet på att ta form.

På måndagen håller det nya dansgolvet på att ta form.

Foto: Veronika Åström

Skellefteå2024-06-24 11:23

"Vi har redan öppnat i Visby, snart hittar ni oss på fler orter i Sverige", skriver ölkedjan i ett inlägg på sin Instagramsida.

I inlägget taggas bland annat Skellefteå med texten: "Vi öppnar snart i Stockholm, Skellefteå, Västerås". På pubkedjans hemsida utlovas det ”Oktoberfest varje dag”. 

På Google Maps framgår det att platsen är Strandgatan 38, där restaurangen Rustique tidigare huserat. Där står även att öppningsdatum är den 1 augusti.  

På samma adress står det sedan tidigare klart att Lion Bar ska flytta in, vilket Norran tidigare rapporterat om. Då uppgav ägaren Khadem Mohamadi att det förutom Lion Bar skulle öppna ett annat koncept under samma tak. 

– Vi kommer inte att gå ut med allt nu. Det blir ett tyskt koncept, kan vi säga. Med mer ölsorter och sådana grejer, uppgav han i artikeln.

Khadem Mohamadi berättar nu för Norran att det blir han som träder in som franchisetagare även till det nya konceptet.

– Vi försöker öppna den 15 juli men det är lite oklart än. Vi har därför satt ett lite längre datum ifall att det dröjer, säger han.

– Vi försöker skynda på så att vi kan använda sommartider med uteserveringen, som är klar. Den är redo.

undefined
Här byggs nya dansgolvet med dj-bås.

Tillståndet är på gång men däremot återstår lite jobb invändigt, berättar han. Bland annat ska design och skyltar på plats.

– Dansgolvet på övre våningen är heller inte färdigt än. Det är snickare som håller på att fixa det, säger han.

Det är där Lion Bar ska flytta in och där blir det under helgerna även nattklubb under samma koncept.

– Det blir ingen sport, utan det kommer att bli på den nedre våningen, där det tyska konceptet ska ligga.

Det blir pub och restaurang där kan man sitta och ta det lugnt och även titta på sport, fortsätter han. Det blir en gastropub där det bjuds på finöl, schnitzlar och korvar, enligt Khadem Mohamadi.

– Förhoppningsvis kan vi i slutet av veckan jobba med designen på nedre våningen. Där ska också taket helt göras om.

Man ska som besökare kunna gå fritt emellan de båda olika våningarna och beställa från de olika koncepten, fortsätter han.

– Det blir inte bara billigt på Lion Bar utan det finns även billiga alternativ på German Beer Hall.

undefined
Khadem Mohamadi hoppas kunna öppna upp den 15 juli, men det är ännu oklart om han hinner bli färdig.

Han säger att de även kommer att hålla öppet på Lion Bar på Kanalgatan ett tag framöver, men inte med samma långa öppettider. Fokus ska läggas nere vid älven i stället.

– Sporten kommer vi att köra på ett ställe och det känns inte som att vi fortsätter med det på Kanalgatan. Karaoke kan vi ha där men vi får se hur det blir, det är inte bestämt än.

Han öppnar samtidigt för att det kan bli ytterligare en ny kedja i den lokalen, också något som han i så fall ska driva.

– Men inget är klart än. Nu måste vi fokusera nere vid älven. När vi bestämt öppningsdatum för det nya stället så kommer vi att hålla stängt några dagar på Kanalgatan innan vi öppnar upp där igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!