Efter tre somrar med Forks and Knives är det nu dags för en ny restaurang att ta form på golfklubben. Rickard Walter driver i nuläget Bar Opalen och kommer styra restaurangen på golfen parallellt med den. Det nya namnet blir det inte helt otippade "Golfrestaurangen".
– Vi är superglada att Rickard hoppade på, säger Pär Löfbom, klubbchef på Skellefteå Golfklubb.
Premiären för golfsäsongen kommer med våren och eftersom att golfbanan ännu är täckt av snö är det oklart när restaurangen öppnar. Men Rickard Walter och Pär Löfbom siktar på att ha invigning den 11 eller 12 maj.
På menyn kan man vänta sig klassisk husmanskost. Rickard Walter är dock öppen för önskemål och vill hitta en meny som passar de som kommer till restaurangen och äter.
– Allt från kokt torsk med äggsås, stekt fläsk med raggmunk och panerad schnitzel. Det gäller att hitta något som passar alla. Det är ett brett spann på de som kommer hit och golfar.
Han kommer att anställa runt fem personer men berättar att beskedet om nedläggning av restaurangprogrammet kommer att försvåra framtiden för branschen i Skellefteå.
– Jag kan inte säga annat än att det är katastrof. Om Skellefteå ska bli en attraktiv stad så måste vi ha folk som jobbar i alla branscher, säger han.
Klubben gick ut med nyheten till sina medlemmar första veckan i april och sedan dess har golfare kommit förbi på Opalen för att välkomna Rickard Walter.
– Jag känner mig väldigt välkommen här och har fått jättebra support, så jag är pepp, säger han.