Ny restaurangchef på golfen: "Vill hitta något som passar alla"

Restaurangen på Skellefteå Golfklubb får ny chef och nytt namn. "Det ska bli skitkul", säger Rickard Walter som tar över inför kommande säsong.

Rickard Walter tar över restaurangen på golfklubben.

Rickard Walter tar över restaurangen på golfklubben.

Foto: Saga Korkman Westling

Skellefteå2024-04-11 21:15

Efter tre somrar med Forks and Knives är det nu dags för en ny restaurang att ta form på golfklubben. Rickard Walter driver i nuläget Bar Opalen och kommer styra restaurangen på golfen parallellt med den. Det nya namnet blir det inte helt otippade "Golfrestaurangen".

undefined
Rickard Walter driver för tillfället Bar Opalen och kommer fortsätta att driva båda ställena parallellt.

– Vi är superglada att Rickard hoppade på, säger Pär Löfbom, klubbchef på Skellefteå Golfklubb.

undefined
Pär Löfbom är klubbchef på Skellefteå Golfklubb. "Vi är superglada att Rickard hoppade på", säger han.

Premiären för golfsäsongen kommer med våren och eftersom att golfbanan ännu är täckt av snö är det oklart när restaurangen öppnar. Men Rickard Walter och Pär Löfbom siktar på att ha invigning den 11 eller 12 maj. 

På menyn kan man vänta sig klassisk husmanskost. Rickard Walter är dock öppen för önskemål och vill hitta en meny som passar de som kommer till restaurangen och äter.

– Allt från kokt torsk med äggsås, stekt fläsk med raggmunk och panerad schnitzel. Det gäller att hitta något som passar alla. Det är ett brett spann på de som kommer hit och golfar.

Han kommer att anställa runt fem personer men berättar att beskedet om nedläggning av restaurangprogrammet kommer att försvåra framtiden för branschen i Skellefteå.

– Jag kan inte säga annat än att det är katastrof. Om Skellefteå ska bli en attraktiv stad så måste vi ha folk som jobbar i alla branscher, säger han.

undefined
Restaurangverksamheten drar igång när golfen kan invigas för säsongen. Än så länge ligger snön i vägen för både golf- och matsugna.
undefined
På nya golfrestaurangen kommer det bjudas på mat som Rickard Walter hoppas ska passa alla. "Allt från kokt torsk med äggsås, stekt fläsk med raggmunk och panerad schnitzel".
undefined
"Restaurangen är riktigt fin som den är", säger Rickard Walter. De senaste två åren har det gjorts om mycket på restaurangen och därför kommer den att bevaras som den ser i ut i dagsläget när han tar över.

Klubben gick ut med nyheten till sina medlemmar första veckan i april och sedan dess har golfare kommit förbi på Opalen för att välkomna Rickard Walter.

– Jag känner mig väldigt välkommen här och har fått jättebra support, så jag är pepp, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!