På fredag slår gastropuben German beer hall upp portarna i Skellefteå. Som vi tidigare berättat blir det på nedervåningen i den lokal vid älvbrinken där restaurangen Rustique tidigare låg.
Lion bar flyttar samtidigt in på övervåningen. Khadem Mohamadi ska driva båda koncepten.
– Det känns riktigt kul att vi snart är igång, säger han.
När Norran besöker lokalen på torsdagen pågår de sista förberedelserna. På en vägg vid trappan utlovas ”Oktoberfest varje dag” vilket säger det mesta om konceptet. Det är tydligt att ägarna vill föra tankarna till det rustika Bayern, vilket också avspeglas i menyn.
– Det är ett centraleuropeiskt koncept och själv är jag från Polen. Så det känns som handen i handsken, säger Artur Oziemkowski som är ansvarig för mat och dryck.
På menyn finns till exempel schnitzel, burgare (även en vegansk variant) och olika slags tyska korvar. Abraham Cakir, en av kedjans delägare, berättar att det kommer finnas 50 ölsorter att välja på.
För den som inte gillar öl, då?
– Ölet är förstås i fokus, men vi har också vin, cider, cocktails och alkoholfria alternativ, säger han.
Det finns redan flera ställen i stan med särskilt fokus på öl. Finns det verkligen utrymme för er också?
– Vissa ställen med tysk öl kan vara lite tråkiga och fyrkantiga. Vi vill tvärtom att det ska vara lekfullt, som ett vuxet tivoli. Och det är ett koncept som vi tror fyller ett tomrum, säger Abraham Cakir.