Norran låser upp e-tidningen

Företaget Svensk Hemleverans, som delar ut Norran, har problem med bemanningen. Bemanningssituationen ställer till det för tidningsutdelningen i vissa områden och med anledning av det låser Norran upp e-tidningen.

Det är problem med utdelningen av papperstidningen. Vi på Norran har därför valt att låsa upp e-tidningen. Längst ner i artikeln hittar du en länk till e-Norran.

Det är problem med utdelningen av papperstidningen. Vi på Norran har därför valt att låsa upp e-tidningen. Längst ner i artikeln hittar du en länk till e-Norran.

Foto: Skärmdump

Skellefteå kommun2023-07-03 11:19

Svensk Hemleverans i Skellefteå har de senaste veckorna haft stora problem med bemanningen. Problemen handlar främst om sjukdom hos personalen.

Ann-Katrin Tervaniemi är platschef vid Svensk Hemleverans. Hon säger att bemanningsläget är bättre i veckan, men att det trots det kan komma att vara fortsatta problem med utdelningen de kommande dagarna.

– Det är jättetråkigt, vi beklagar att det är problem med utdelningen. Vi vill ha nöjda kunder och gör verkligen allt vi kan för att utdelningen ska fungera.

Hon säger att företaget bland annat tar hjälp från Norrbotten, i den mån det är möjligt.

– Tidningsbud kommer från Norrbotten och det finns också tidningsbud som hoppat in på sin semester för att hjälpa till. Vi håller även på att nyanställa, men det tar ett litet tag innan de nya tidningsbuden kan jobba för fullt. De måste läras upp först.

undefined
Företaget Svensk Hemleverans, SVHL, delar ut Norran.

Så här sa Norrans chefredaktör Malin Christoffersson förra veckan:

– Vi på Norran gör allt vi kan för att få ordning på tidningsutdelningen i de områden där det är problem. Vi för en ständig dialog med SVHL, som ansvarar för utdelningen, samt Norrans prenumerationsavdelning.

Information

Det är viktigt att alla uteblivna tidningar felanmäls. Du felanmäler via den här länken: https://norran.se/kundservice/anmal-utebliven-tidning

Med anledning av problemen har vi på Norran valt att låsa upp e-tidningen. Upplåsningen gäller sedan förra tisdagen och tills vidare.

Här kan du läsa e-Norran: https://etidning.norran.se/

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!