I dag tar Michael Jeuthe och Ina Klingstedt över kaféet i Norsjö, efter Monica Runesdotter som fortsätter driva sommarkafé på Norsjövallen.
Paret äger och driver sedan två år tillbaka bageri och saluhall i Norsjö.
– Vi har haft en dröm och vision om att driva kafé sedan vi öppnade saluhallen och kände att tiden var rätt, säger Ina.
Kaféet öppnar lagom till mors dag och i morgon dukas det upp för morsdagsbrunch.
Till vardags kommer det serveras lättare luncher såsom soppa, sallader och pajer, och bakverk så klart. Allt hembakat och så närproducerat som möjligt.
Att gynna det lokala och minimera matsvinnet är en röd tråd på Jeuthes. Michael bakar bröd av bröd och av annan överbliven mat.
– Jag har bakat bröd på allt.
Även inredningen går i samma tema. De flesta möblerna är återbrukade, och har fått ny kostym med hjälp av tyg och färg.
Nytt för kaféet är bland annat att de kommer att sälja te på lösvikt, däribland ett Norsjöte. Speciellt framtaget i samarbete med tebutiken i Sävar.
Michael och Ina har startat verksamheterna i Norsjö i en minst sagt turbulent tid.
– Vi öppnade saluhallen mitt under pandemin och nu kaféet när matpriserna gått upp, säger Ina och konstaterar att tajmingen inte varit den bästa men att det har gått bra trots allt.
Tack vare hårt arbete och hjälp från nära och kära slår nu drömmen om ett eget kafé in för Michael och Ina. Och om bara några timmar anländer de första gästerna.