Har inte påbörjat renovering av rucklet i Lövånger

Det chockdyra huset i Lövånger ska få en totalrenovering och arbetet skulle påbörjas inom två veckor. Men än har inget hänt. "Jag tror inte på det där", säger en Lövångerbo.

Det har inte varit aktivitet i huset enligt källor i Lövånger.

Det har inte varit aktivitet i huset enligt källor i Lövånger.

Foto: Janerik Henriksson/Ulrika Nohlgren

Lövånger2022-11-15 18:00

Norran har i flera artiklar berättat om ett förfallet hus i Lövånger, som sålts för 4,5 miljoner kronor. Bara månader tidigare såldes huset för 400 000 kronor. 

Den senaste köparen är en 25-årig man från Skogås. Samma dag som 25-åringen köpte huset intecknades det för 3,4 miljoner kronor och mannen blev samtidigt ägare till en mycket dyr Mercedes.

Enligt ekobrottsexperter vid Skatteverket och Fastighetsmäklarinspektionen, som fått förfarandet beskrivet för sig, finns det många märkligheter med affären. 

Fastighetsmäklaren Dan Cramling, som skött pappersarbete kring affären, förklarade att säljaren skulle inleda en totalrenovering av fastigheten åt ägaren inom två veckor. 

Den tiden har nu förflutit och enligt Lövångerbor, som Norran pratat med, har inget skett vid huset. Ägaren eller säljaren har heller inte kontaktat Norran för en intervju om renoveringen, trots önskemål.

– Jag hoppas myndigheterna tar tag i det. Så här ska man inte få göra, säger en Lövångerbo om affären.

Norran har upprepat sökt ägaren till fastigheten via brev, telefon och sms, utan att få svar. Mäklaren har heller inte svarat på Norrans följdfrågor om hans egen inblandning i affären. Däremot har han sms:at att han framfört till säljaren att Norran vill ha en intervju.

På tisdagen bad Norran honom om en kommentar om att renoveringen inte kommit igång inom två veckor. Inget svar hade skickats vid middagstid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!