Vad är väl lite snöskottning att klaga över?

Skribenten tycker vi ska njuta av tillvaron och inte beklaga oss över snön.
Skribenten tycker vi ska njuta av tillvaron och inte beklaga oss över snön.

Insändare 14 december 2022 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ja vi bor ju där vi bor och här ingår det faktiskt att det blir snö på vintern. Kul eller inte, så är det bara, inget vi kan göra något åt det. Tänk om vi i stället skulle bo där det är 35–50 grader varmt året runt, nog skulle vi önska att det kylde av lite ibland då. 

Nej, det är nog bra med årstidernas växlingar tror jag. Till exempel när man varit ute och skottat snö någon timme eller så och sedan kommer in i värmen, tar sig en dusch och får en kopp kaffe sittande i soffan framför tv:n och ser exempelvis en hockeymatch, då mår man prima. Mysigt och avkopplande. 

Vi har det bra här om man jämför med länder som nästan inte ens har mat för dagen. Tänk, vi kan ta vår flotta bil, köra till affären, köpa precis vad vi vill. Vi kan gå på restaurang och äta en vrålmiddag eller gå på teater när vi har lust. Vi kan resa vart vi vill, eller köpa nya kläder eller möbler, bjuda ”främmen” på kalas, eller vad vi nu har lust till. Allt möjligt utan problem och ekonomiska svårigheter. 

Nog borde vi vara tacksamma för hur vi har det här hos oss. Tänk bara om vi skulle få besök av den förfärlige Putin och hans diktatoriska krigsarmé? Han borde stoppas in på en psykavdelning eller skickas till Sibirien i ett kallt fängelse på bröd och vatten. 

Håller verkligen med den insändare i Norran som i den analys han gjorde om Putins överfall på Ukraina. Vad är då lite snöskottning att klaga över i sammanhanget? Vi får ju god motion också av skottningen. Det behöver vi ju också. Livet är gott hos oss.

Önskar en GOD jul, med stark betoning på ordet GOD till alla.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa