Undermåliga matlådor levereras av kommunen

Insändarskribenten är inte nöjd med matlådorna hen får levererade av kommunen.
Insändarskribenten är inte nöjd med matlådorna hen får levererade av kommunen.

Insändare 14 november 2023 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag kan bara instämma i de insändare som tidigare beskrivit den undermåliga maten som levereras av Skellefteå kommun, till oss som inte längre klarar av att laga mat. 

Att salta och peppra kan vi göra själva, men att försöka hitta laxen i laxrätter, att hitta räkor i räkrätter eller att hitta en bit kyckling i en kycklingrätt är i stort sett omöjligt. Generellt innehåller matlådorna bara sås och stora bitar svamp.

Allt som hör till måltiden ligger i en enda röra i lådan och ser många gånger ut som kräks, mycket oaptitligt för oss som redan har en dålig aptit. Lägg därtill att varje måltid blir väldigt dyr och speciellt räknat på det som levereras. Matlådan kostar 50 kr/st och fraktkostnaden oavsett antal beställda matlådor är 531 kr/månad. Om jag till exempel är inlagd på sjukhus (vilket händer då och då) och bara hinner få två rätter levererade en månad, så får jag betala 315,50/matlåda.

Med min låga pension och dåliga aptit kommer jag som så många andra vittnar om att nu behöva köpa matlådor från en vanlig matbutik, vilket tyvärr innebär att jag behöver anlita anhöriga för inköp för att på så sätt slippa hemkörningsavgiften.

Med inköp av matlådor från vanliga matbutiker sparar jag pengar, får en väl sammansatt kost, en smaklig måltid både för gommen och för ögat, och kanske får jag även några extra dagar i livet. 

Vad gör kommunen för att ta tillvara alla klagomål på kommunens matlådor? Kan den som bestämmer innehållet i matlådorna tänka sig att äta kommunens matlådor resten av sitt liv?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa