Besviken på Skellefteå kommuns matlådor

Skribenten tycker inte att kommunens matlådor håller måttet och får svar direkt.

Skribenten tycker inte att kommunens matlådor håller måttet och får svar direkt.

Foto: Lars Eriksson

Insändare2023-10-31 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har provat beställa matlådor från Skellefteå kommun, men har blivit besviken. Små portioner, "korv under frasigt täcke" bestod av bara två skivor falukorv plus tillbehör. Stekt fläsk med bruna bönor och potatis (varför både och?) hade rått rimmat fläsk. Kycklingfilé bestod av två små seniga kycklingbitar som inte såg ut att ha varit i närheten av en spis. De två grillkorvarna samma sak, de blev liksom kokta i micron. Till sist kom stekt pitepalt som inte alls var stekt, bara hackad. Man tappar aptiten. 

Jag ringde kundtjänst och stoppade abonnemanget och framförde min kritik, men hen visste inte vad hen skulle göra med den. 

Det är synd om alla äldre som måste äta kommunens mat. Många har kunnat laga god mat själva förut och får nu inte äta sig mätta ens. Som väl är, har livsmedelsaffärer färdigmat man kan köpa. 

Om jag blir änka får jag bara råd att äta gröt och bruttun och makaroner med ketchup. Då har jag inte råd med kommunens matlådor men de vill jag inte ha då heller. 

Yngre äldre 

Svar direkt

Vad tråkigt att höra om din upplevelse av våra kalla matportioner.

Vårt mål är att alltid få våra gäster att känna en positiv känsla kring vår mat. Vi tar stort ansvar för att sträva efter att laga god mat som ser bra ut och smakar bra.

Eftersom din känsla är som du beskriver så önskar vi att få komma i kontakt med dig. All kritik, både positiv och negativ, hjälper oss att förbättra maten vi tillagar. Hör av dig till kommunens kundtjänst så guidar de dig till måltidsavdelningen.