Sociala insatser måste få kosta

Insändare 5 december 2022 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Måste bara applådera den insiktsfulla och kloka kollegan som skrev insändaren (Norran den 15/11) om socialnämndens styrning över en orealistisk budget som ska strama åt för de mest utsatta samtidigt som det ska erbjudas förebyggande insatser men det får helst inte kosta.

Vi som jobbar inom IFO har nog en gång valt det för att vi på riktigt vill göra skillnad. Men då insatser ska beviljas utifrån budget istället för behov så gör det något med en. Något som nog socialnämndens ordförande inte behöver bry sig om ty han behöver inte möta dessa utsatta öga mot öga. 

Skellefteå kommun växer, behoven ökar. Insatser måste få kosta pengar och vi som jobbar måste få känna att vi kan göra ett värdigt arbete men också få lön för mödan. Annars sitter ni snart utan värdefull kompetens som väljer att lämna för andra verksamheter och andra jobb. Inte för att vi egentligen vill, men för att ni omöjliggör ett gott arbete för de av våra invånare som behöver oss mest. 

Och kom ihåg, att vi är inte "bara" kommunanställda, vi är också invånare och medborgare i kommunen. Vi behöver vara stolta över vårt arbete men också känna trygghet om och när vi själva och våra anhöriga eller vänner behöver söka stöd. 

Kan vi vara stolta över det idag eller är vi allt fler som allt oftare har börjat läsa Platsbanken? Vi är många som går med samma tankar och funderingar, kan vara värt att ha det i åtanke och fundera över hur man bygger en attraktiv kommun, både för anställda och övriga invånare. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa