Låt äldre bo kvar på ställen där de känner sig trygga

Skribenten är kritisk mot planerna på att lägga ner Bäckgården i Bastuträsk.
Skribenten är kritisk mot planerna på att lägga ner Bäckgården i Bastuträsk.

Nu är det väl ändå hög tid att börja visa respekt för våra äldre som betalat skatt i hela sina liv.

Insändare 7 mars 2023 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Lägga ner Bäckgården, öppna fler i Norsjö. Norsjö har flera särskilda boenden, gör tvärtom. Låt Bäckgården vara kvar och för omväxlings skull låt Norsjö flytta på sig.

Bäckgården är redan byggd, bra miljö, inte dålig miljö i huset med mögel och dålig luft som på vissa i Norsjö. De gamla förtjänar att få bo kvar på den ort de levt och är trygga i. 

De äldre som klarar att bo i ett vanligt boende som ett trygghetsboende faktiskt är de bor ju redan i lägenheter. Samt att deras anhöriga, som mest troligt också är till åren och kanske inte är bekväma med att köra bil in till Norsjö för att tillbringa den sista tiden ihop med sina kära. Angående brandskydd så måste ju kommun förmodligen betala och fixa det även om det ska bli trygghetsboende? 

Var är människovärdet? Nä, det är ekonomi som styr. Stäng ett boende i Norsjö, då snacka vi likhetsprincipen som politikerna talar så fint om. Men var är den när de gäller byabarnen? Får de bad lika ofta som elever i Norsjö? Nix.

Likhetsprincipen ska gå åt båda hållen mellan två samhällen. Bastuträsk är mer populärt för människor ”utifrån” att flytta in till. Så bygg ett fungerande samhälle så kommunen har chans att bli större och inte mindre som den drivs idag. 

Förlåt, men någon måste ju stoppa det här vansinnet.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa