Kommunen har kört över befolkningen i sopfrågan

Redan idag är det stora bekymmer med sopsorteringen och det kommer att bli värre med den nya förordningen.

Signaturen Kågebo tror att det blir många problem med de nya sophämtningsreglerna.

Signaturen Kågebo tror att det blir många problem med de nya sophämtningsreglerna.

Foto: Emelie Wiman-Lindqvist

Insändare2023-05-09 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Skellefteå kommuns verksamhetschef Agneta Lantto-Forsgren påstår att befolkningen varit tyst angående de nya sophämtningsreglerna (Norran den 4/5). Klart att folket varit tyst, Hur många har känt till detta? Var har denna upplysning gått ut? Alla har inte Norran, alla har inte tillgång/kunskap att leta sig fram på nätet. Inte har någon information kommit i vår postlåda. 

Agneta Lantto-Forsgren är inte förvånad säger hon angående att ingen hört av sig ”då de lokala föreskrifterna ses nog som byråkratiska”. Ja du har rätt där Agneta. Befolkningen i Skellefteå kommun ser er som ett ämbetsmannavälde, Tystnadskulturen är enorm. Vi personligen har fått höra ryktesvägen men trodde det var ett aprilskämt.

Som vanligt kör Skellefteå kommun över befolkningen. Redan idag är det stora bekymmer med sopsortering, där speciellt barnfamiljer eller äldre har stående påsar, kartonger med sorteringsprodukter då dessa inte fått plats eller inte fått slängas i ordinarie tunna. Hur tror Agneta Lantto-Forsgren att en familj med småbarn ska klara detta? 

Att vara ensamhushåll eller som högst två vuxna kan detta kanske fungera för. Skellefteå kommun får räkna med att folk kommer bränna sopor själva eller köra ut detta i naturen. Som det varit bara för mig och min man (två vuxna) där vi ordningsamt sorterat kartong, papp, plast, glas och metall så har det varit ett måste att visst antal gånger i veckan köra till insamlingsstationer som i sin tur varit överfulla. Har dessutom hört ryktesvägen att dessa stationer ska försvinna? Ren och skär idioti.  

Som djurägare är det färdigt för vår del att plocka upp efter hundarna då bara bajspåsarna tar enormt med plats. Samt att alla våra katter ska få springa lösa 364 dagar om året så vi slipper tömma kattsanden varje vecka i egen tunna

Nej, Skellefteå kommun gör om gör rätt. Medborgarna måste få tycka och vara med och bestämma.