Går gränsen för Skellefteå kommun just söder om Bureå?

Insändarskribenten känner sig förfördelad som boende i Lövånger.

Insändarskribenten känner sig förfördelad som boende i Lövånger.

Foto: Hans Berggren

Insändare2022-12-08 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag läser i Norran den 5/12 om E4ans nya dragning förbi Lövånger norrut. I slutet av artikeln angående busshållplatser påpekas det att Skellefteå kommun inte drev frågan när de var tillfrågade.

Man blir så trött. Räknas inte Lövånger? Vill ni inte att vi ska kunna åka buss istället för att köra bil? Ni förordar ju kollektiv åkning.
När det talas om att bygga bostäder i utkanten av kommunen nämns Bureå, Burträsk, Byske och Boliden. Går gränsen för kommunen just söder om Bureå? När det talas om att folk kan bo utanför stan nämns Ånäset som en bra pendlingsort, den ligger i Robertsfors kommun. Det är betydligt närmare att pendla från Lövånger.

Hur tänker ni i kommunledningen? Vi vill att ni satsar i Lövånger också. Det är faktiskt bostadsbrist även här. Vi betalar lika mycket i skatt som de i stan. Vi tycker inte att vi får lika mycket för våra skattepengar. Ni borde sänka skatten för oss i utkanterna av kommunen. Ni tycker att vi också kan ta del av vad stan erbjuder och det kan vi visst, det är bara det att det är tio mil tur och retur och kostnaden för bränslet gör att man måste välja att avstå från stadens alla evenemang och erbjudanden.