Förväntade problem vid dåligt placerad busshållplats

Den kritiserade busshållplatsen på Gymnasievägen som skapat de problem som signaturen Trafikant befarade.
Den kritiserade busshållplatsen på Gymnasievägen som skapat de problem som signaturen Trafikant befarade.

Insändare 28 december 2022 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu har mina förväntade problem jag tagit upp i en tidigare insändare den 17/3, blivit verklighet. Jag skrev en insändare om den dumma placeringen av den busshållplats som ligger på Gymnasievägen vid det då kommande Jula/Willys.

Den skapade redan innan Jula/Willys hade öppnat köer, då folk inte kunde köra i södergående körfält när en buss stannat. Nu har de öppnat och den trafik dessa två butiker genererar, gör att det blir tvärstopp i cirkulationsplatsen när en buss stannat. Hur skall det inte bli när byggtrafiken startar för de 400 lägenheter som skall byggas på Anderstorps centrumparkering? Kommer ju inte att underlätta när de lägenheternas boende skall ut eller in till sina hus heller.

Mitt förslag redan vid förra insändaren, var att flytta hållplatsen 50 meter söderut, för att då rymma en "vanlig" hållplats. Det hade kunnat bygg gångvägen även på den sidan.

Det har dessutom skapats ett problem till. Ännu allvarligare än stopp i trafiken. Folk går över gatan och tycker sig ha företräde mot bilarna. Oftast skolungdomar, som inte orkar gå de 30 extra metrarna ner till befintlig tunnel. Detta måste åtgärdas innan någon blir trafikdödad för att de inte kan förstå bättre. Det måste sättas upp stängsel, både på sidan med butikerna och på sidan mot den nuvarande parkeringen.

I Skellefteå måste vi helt enkelt tvinga folk att göra rätt, för här gör alla som de vill. Tänk om, bygg om och gör rätt.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa