Bedrövligt att skjuta över ansvaret på regeringen

Skribenten tycker att det är fel att lägga över ansvaret på regionens underskott på regeringen.

Skribenten tycker att det är fel att lägga över ansvaret på regionens underskott på regeringen.

Foto: Lars Eriksson

Insändare2023-07-13 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.”Regeringen måste agera nu för sjukvårdens skull” läser jag på debattsidan i Norran den 7/7.
I decennier har socialdemokraterna haft makten i vår region.I åratal har budgetunderskottet stigit och är nu över 700 miljoner kronor. Alliansen har år efter år reagerat på detta och också kommit med förslag för att minska underskottet bland annat genom att minska på administrationen.Det har socialdemokraterna struntat i.

Nu har vi fått en ny regering och nu passar det att ropa på hjälp från staten. Jag upplevde aldrig att man gick den vägen under den tidigare regeringen.Varför vänder sig inte Magdalena Andersson och Isak From till regionrådet Peter Olovsson (S) och ifrågasätter varför budgetunderskottet ökat år efter år och varför den styrande socialdemokratiska majoriteten har låtit det gå så illa?

Sjukvården behöver pengar. Det är viktigt att behålla länets tre akutsjukhus men det är bedrövligt att Socialdemokraterna blundat så länge för det stora underskottet.Det är skamligt att skjuta över ansvaret på den nu förda nationella politiken så som debattörerna gör. Den nya regeringen har inte ens existerat ett år.