Varför inga protester från seniorerna?

”Nu måste Skellefteå kommun och Region Västerbotten börja samarbeta så att vi äldre Skelleftebor får en värdig omvårdnad.”
”Nu måste Skellefteå kommun och Region Västerbotten börja samarbeta så att vi äldre Skelleftebor får en värdig omvårdnad.”

Mycket är akut nu i världen, men också nära oss, men det verkar som Skellefteås befolkning inte har ork att reagera?

Debatt 5 januari 2024 04:30
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Seniorer borde gå ut på gator och ge uttryck för att vi vill ha en politik med seniora ögon. Vi som följer med i mediafakta ser att kommunen absolut inte klarar av att tillgodose många äldres behov.

Då nästan en vårdavdelning på sjukhuset fylls av utskrivningsklara personer, och vi ständigt hör om akuta problem för äldre. Och även dementa personers behov av boende och vård, Samtidigt får vi en förklaring av socialnämndens ordförande att regionen har dragit ner för många vårdplatser på sjukhuset (Norran den 8/12). I en tidpunkt då utbyggnader och reparationer pågår så förstår väl vi medborgare att detta innebär vissa problem med vårdplatser på sjukhuset. Hade vi haft en kommun som fungerade maximalt, så skulle en extra vårdavdelning ha planerats hos kommunen. Andra ord borde vore klädsamt att läsa om de S- styrda kommuunen och regionen än att samarbetet inte fungerar.

Vem får lida? Jo, anhöriga som inte får en plats för sina vårdkrävande äldre, så att de blir sjuka och helt utbrända av den stressen. Vem får betala priset, jo vi medborgare. Behandlingar och operationer kan inte utföras, scheman för vården och sjukhuspersonalen spricker, vilket också kostar i resuser.

Alliansen i kommunen har enligt media sedan länge tagit tag i frågan med nya förslag.

Nu måste Skellefteå kommun och Region Västerbotten börja samarbeta så att vi äldre Skelleftebor får en värdig omvårdnad och att vi får personal som har bra arbetsvillkor och trivs.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa