Helena Lindahl (C) röstade nej

Västerbottens riksdagsledamot Helena Lindahl (C) gick ensam emot Centerpartiets ledning och röstade nej till Stefan Löfven (S) i fredagens statsministeromröstning. "Han är inte och kommer aldrig att bli min statsminister", skriver Lindahl.

18 januari 2019 10:25

Redan före omröstningen klargjorde Lindahl sin ståndpunkt och har enligt egen utsago inte funnit något skäl att ompröva sin linje – då hon menar att Socialdemokraternas politik är oförenlig med en levande landsbygd.

"Jag har sagt nej till Socialdemokraterna för en månad sen, ett år sedan och för den delen även för tio år sedan", skriver Lindahl i ett inlägg på Facebook.

Centerpolitikern är själv från Västerbotten och pekar på en rad frågor där hon anser att S har svikit landsbygden. Däribland polisbristen i Norrland, flygskatten och planerad kilometerskatt.

"Jag kan inte stoppa Löfven från att bli vald, men han är inte och kommer aldrig att bli min statsminister", skriver Helena Lindahl.

Centerns partiledare Annie Lööf uppger att hon var medveten om att en partikamrat skulle gå emot partipiskan.

– Det visste vi, det har varit känt sedan tidigare att en riksdagsledamot röstade rött i dag. Hon kunde helt enkelt inte tolerera Stefan Löfven som statsminister, säger Annie Lööf.

Här kan du läsa Helena Lindahls Facebook-inlägg i sin helhet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT

Ämnen du kan följa