Betyg

2 september 2009 00:32

Målvakt: Andreas Hadelöv 4

Kommentar: Släppte pucken i första bytet, men var sedan stabil. Sattes inte på alltför många prov, men höll tätt övriga 59.47.

Första

Pavel Skrbek 4

Niklas Strandberg 2

Mattias Månsson 4

Yared Hagos 4

Pierre Bellemare 4

Kommentar: Den här formationen hade lekstuga långa stunder och de här spelarna trivdes bra med varandra. Överbetyg till alla forwards. Skrbek är som en pråm och hur pålitlig som helst. Strandberg blandad en del.

Jyri Marttinen 4

Erik Forssell 3

Anders Söderberg 4

Brad Moran 4

Johan Forsberg 3

Kommentar: Framförallt i andra perioden utmärkte sig den här formationen. Söderberg blixtrade till rejält och visade att farten fortfarande finns hos 34-åringen. Brad Moran flippade snygga mackor hela matchen och Forsberg kompletterade med hårt jobb. Marttinen tacklade allt som rörde sig och Forssell gjorde allt rätt.

Niclas Burström 3

Christoffer Norgren 4

Jimmie Ericsson 3

Oscar Lindberg 3

Christian Söderström 3

Kommentar: Norgren visade vägen med hårt jobb och offensivt spel. Burström fick spela sin första match och gjorde det med bravur. Ericsson och Söderström kommer att bli en stor tillgång i år. Dominerade när de valde att göra det. Oscar Lindberg är en ytterst intressant spelare som går mot en intressant säsong.

Petter Emanuelsson 2

Mattias Lindström 4

Martin Lundberg 4

Melker Karlsson 3

Kommentar: Emanuelsson spelade bara en period, den tredje, men gjorde det bra. Mattias Lindström jobbade stenhårt, tacklade och bjöd på kvällens skott. Martin Lundberg förlorade inte en närkamp på hela matchen och Melker Karlsson bidrog till den härliga energin i fjärdeformationen.

Totalt sett en habil insats med mycket rörlighet och bra puckvård. AIK:s främsta match så här långt.

//Adam S

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa