Tränarfrågan löst: "Kan bidra med ett annat tänk"

Posten som A-lagstränare för volleybollen är fylld. Mikael Widman och Fredrik Ödling tar över stafettpinnen inför nästa säsong. "Vi kan prova mycket nya saker", säger Widman.

Mikael Widman är tillbaka som tränare i KFUM Skellefteås A-lag.

Mikael Widman är tillbaka som tränare i KFUM Skellefteås A-lag.

Foto: Leif Andersson

Volleyboll2020-07-10 11:45

KFUM Skellefteås vår har varit turbulent. Laget gick från att hålla sig kvar i division I till att tacka nej till platsen. Samtidigt valde den tidigare tränaren Krister Gustafsson att avgå från sitt uppdrag inför nästa säsong. Men nu är posten fylld. Mikael Widman och Fredrik Ödling kliver nu in för att träna A-laget.

– Vi ska försöka göra dem till bättre spelare, säger Widman.

För Widman är inte rollen särskilt främmande. Tidigare ledde han A-lagstruppen tillsammans med Ulf Åberg. Nu byter han partner, men tror att det kommer blir en bra blandning. Duon kan dessutom eventuellt komma att bli en trio.

– Men det är inte helt klart, det får vi se, säger Widman.

Beslutet att tacka nej till platsen i division I beror på många faktorer, men framför allt en osäkerhet kring ekonomin. Men att laget tagit ett steg tillbaka ned i division II är inget som bekymrar den nye tränaren.

– För mig är det helt okej. Vi kan prova mycket nya saker, kan utveckla spelare och träna på saker som är bra. Det känns bra tycker jag. Men det är klart, vissa vill ju fortsätta spela i ettan, säger han.

Hur spelartruppen kommer se ut i höst är ännu inte klart. Men oavsett är förhoppningen att tränardoun ska kunna bidra med lite nya perspektiv.

– Jag tror vi kan bidra med ett annat tänk. Varför man ska göra vissa saker på ett visst sätt, och att inte bara köra, avslutar Widman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!