Skelleftetjejen klar för EM-slutspel

Sveriges volleybolldamer började EM-kvalet, med Skelleftetjejen Hilda Gustafsson i truppen, på bästa möjliga sätt och toppade gruppen. Och efter att ha slagit både Ukraina och Georgien även under andra kvalhelgen var inte bara EM-slutspelet säkrat – utan också gruppsegern.

Hilda Gustafsson, i nummer fem, och hennes landslag är klara för EM-slutspelet.

Hilda Gustafsson, i nummer fem, och hennes landslag är klara för EM-slutspelet.

Foto: Europeiska volleybollförbundet

Volleyboll2021-05-16 21:02

Under fredagen inleddes den andra EM-kvalhelgen för volleybollandslaget, och det fortsatte med samma succé som den föregående helgen.

Ukraina stod för motståndet, och trots att det blev en tuff kamp gick Sverige segrande ur den – en seger som betydde att EM-sluspelet var säkrat – Sveriges första EM-slutspel på 38 år för damlandslaget.

När Georgien stod för motståndet under lördagen var det inget snack om saken. Skelleftetjejen Hilda Gustafsson gjorde då sitt första framträdande på planen i seniorlandslaget. Och efter att hon hoppat in i slutet av tredje set var också gruppsegern säkrad – Georgien hade inte mycket att sätta till mot Sverige.

Med fem av fem möjliga segrar, varav en på walk-over under första helgen, blev det till slut för tufft. När Portugal stod för motståndet under söndagen i den sista matchen orkade inte Sverige hela vägen. Det blev en förlust med 3–1, med inhopp för Gustafsson även i den. 

För Joel Andersson, som spelade med herrlandslaget i det motsvarande EM-kvalet, blev det inget avancemang. Det blev idel förluster, även om laget lyckades plocka en poäng mot topptippade Kroatien i den sista matchen under lördagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!