JSM-kvartsfinal för Skellefteå: "Gör det riktigt bra"

Det började på bästa möjliga sätt för KFUM Skellefteå när JSM började under lördagen. Men efter att ha gått direkt till kvartfinal blev det för svårt. "Det är väldigt bra lag vi möter", säger tränaren Krister Gustafsson.

KFUM Skellefteås J20-lag tog sig till kvartsfinal i SM innan det tog stopp.

KFUM Skellefteås J20-lag tog sig till kvartsfinal i SM innan det tog stopp.

Foto: Privat

Volleyboll2020-09-13 18:49

Det har varit många turer kring Junior-SM i volleyboll, som under  våran ställdes in. Men till slut kom ett nytt speldatum, och i helgen gick tävlingen av stapeln.

Norsjö valde att inte anmäla ett lag till slutspelet, trots att de kvalificerade sig i våras. Men från Skellefteå åkte gänget som även de tog sig vidare från Norrlands-kvalet.

Och KFUM Skellefteå skulle få bästa möjliga start. I turneringens första match tog de en övertygande seger i två raka set. I den andra gruppspelsmatchen mot Svedala gick matchen till en rafflande tredjesetare. Men Västerbottenslaget visade klass och gled ifrån till vinst.

Som gruppsegrare gick KFUM direkt till kvartfinal. Men där tog det stopp, då Engelholm stod för ett bra motstånd.

– Vi orkar inte stå upp mot dem. Det är tråkigt, men så kan det vara, säger tränaren Krister Gustafsson.

I stället för att avancera mot medaljerna fick i stället Skellefteå spela om plats 5-8. Men trots fina prestationer och tajta matcher kunde laget varken rå på Falkenberg eller Lindesberg. Till slut blev det en åttondeplats för KFUM, något Gustafsson tycker är bra.

– Jag tycker det är jättebra. Det är många av våra spelare som inte har spelat på den här nivån tidigare. Hilda (Gustafsson) gör ju väldigt mycket poäng för oss. Men jag blir också imponerad av de här tjejerna som kommer hit och spelar på den här nivån för första gången, säger han.

Kvartsfinalplatsen är en väldigt bra markör, tycker tränaren. Särskilt då åldersgränsen för spelarna är 19, och Skellefteå spelar med flera stycken födda 05. 

– Det är ju väldigt bra lag vi möter, de har ju så många spelare som är duktiga och i rätt ålder. Vi har kanske lite mer blandade åldrar. Men vi gör det riktigt bra som kan ta oss till kvarten.

Helgen blev också speciell för tränaren, då han under våren meddelade att han inte fortsätter som tränare för KFUM Skellefteå. Coachandet under helgens junior-SM blev därför Gustafssons sista framträdande för klubben, åtminstone inför den närmaste framtiden.

Känns det som ett värdigt avslut?

– Det tycker jag väl. Det finns mycket att glädjas över efter en sådan här helg. De unga tjejerna visar att det kommer mer i klubben, det känns bra inför framtiden, avslutar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!