Gustafsson gör debut i seniorlandslaget

En EM-slutspelsplats står på spel för det svenska volleybollandslaget. Då gör Hilda Gustafsson debut i seniorlandslaget. "Det blir liksom ett bevis på att man har gjort något rätt", säger hon.

Skellefteås Hilda Gustafsson fick med sig ett brons i U19-landslaget.

Skellefteås Hilda Gustafsson fick med sig ett brons i U19-landslaget.

Foto: Foto: Privat

Volleyboll2021-05-08 07:30

Skelleftetjejen Hilda Gustafsson har haft uppdrag flera gånger i juniorlandslagen. Men nu gör hon debut i seniorlandslaget – och går direkt in i hetluften i EM-kvalet.

– Jag tycker att det är jättekul att vara med på riktigt för första gången. Det blir liksom ett bevis på att man har gjort något rätt. Häftigt och spännande också med EM-kval, säger hon.

Den första matchen i kvalet, där Georgien skulle ha stått för motståndet, ställdes in och Sverige tilldelades vinsten. Det på grund av att en spelare i Georgien smittats av coronaviruset.

– Tråkigt att första matchen blev inställd, men det ger oss möjlighet att titta lite på de andra lagen och förbereda oss ännu bättre inför mötena mot dem. Viktigt för oss att få en vinst även om vi såklart velat spela om den, säger Gustafsson.

Sverige är det av lagen som är sämst rankat på förhand. Men Hilda Gustafsson tror fortfarande att det svenska landslaget har chansen att slå.

– Jag tror det blir viktigt för oss att spela lugnt och inte stressa fram resultat. Vi har ett bra lag, och jag tror vi kan nå långt av att bara tro på oss själva, avslutar hon.

FAKTA

Sveriges damers EM-kval

8/5: Sverige – Ukraina

9/5: Sverige – Portugal

14/5: Sverige – Ukraina

15/5: Georgien – Sverige

16/5: Portugal – Sverige

Sverige har redan tilldelats en vinst, då Georgien tvingats ställa in sina matcher under den första helgen på grund av ett fall av covid-19.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!