Karlsson: ”Vi blev pressade – och de gasade bara”

Norsjö Volley kunde inte följa upp segern i den första omgången, utan föll dubbelt upp under helgens bortaturné. ”Det känns som att vi har snubblat på målsnöret i båda matcherna”, säger Moa Karlsson.

Moa Karlssons Norsjö föll i båda helgens bortamatcher i division I.

Moa Karlssons Norsjö föll i båda helgens bortamatcher i division I.

Foto: Norran

Volleyboll2023-10-02 14:29

Laget stod för en imponerande inledning i lördagens möte med Uppsala VBS och gick ifrån till 2–0 i set, men hemmalaget kom att vända på matchen efter att ha vunnit två raka set med 25–21. 

Väl i skiljeset blev det sedan 15–12 i Uppsalas favör.

Under söndagen vann sedan Sollentuna med 3–0 i set, men matchen var jämnare än vad setsiffrorna visar.

– Vi hade setboll i både första och andra i den matchen och att vi ska lämna den här helgen med två förluster känns inte riktigt rättvist. Det känns som att vi har snubblat på målsnöret i båda matcherna, säger spelande tränaren Moa Karlsson under måndagen.

Årets upplaga av Norsjö Volley är en ung och oerfaren sådan, och det märktes under helgens båda matcher, menar Karlsson.

– Vi har spelat bra, men inte kunnat knyta ihop säcken. I första matchen blev vi pressade efter att ha gått ifrån till 2–0 och då gasade de bara. Jag tror att vi ska våga gå för att vinna när vi blir pressade, nu blev vi lite avvaktande.

Spelar den unga truppen in i att det blev så här?

– Lite är det nog så. Vi har många unga spelare och man blir lätt stressad när man inte har varit med förut. Nu blev vi avvaktande och osäkra istället för att utnyttja läget vi hade, summerar Karlsson.

FAKTA

Helgens matcher

Uppsala VBS–Norsjö 3–2 (21–25, 23–25, 25–21, 25–21, 15–12)

Sollentuna B–Norsjö 3–0 (25–23, 28–26, 25–20)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!