Våldsam krasch för Marklund i Värmland

Det blev ingen finalplats för Anton Marklund. En våldsam krasch på söndagsmorgonen gjorde att han fick spendera dagen på sjukhus.

5 juli 2015 22:16

Olyckan var framme tidigt på andra tävlingsdagen i Höljes för Anton Marklund. Efter en kollision kraschade Anton Marklund in i räcket.

– Jag mår efter omständigheterna bra, säger Marklund.

Ambulans och brandmän på plats lyckades få ut Marklund ur bilen och därefter väntade en lång dag på sjukhuset.

– Jag har väl egentligen röntgat hela kroppen utom låren.

Efter undersökningen kunde läkarna konstatera att det inte fanns några skador på skelettet och inga inre blödningar.

– Precis när jag krockade kände jag hur det knakade i både rygg och nacke och jag tappade luften, men jag klarade mig otroligt bra, säger Marklund, tacksam över bilarnas säkerhet.

Men helt skade- och symptomfri är han inte.

– Jag skulle ljuga om jag sa att jag är helt kry. Kroppen är öm och jag har en stukad fot, men jag har haft en otrolig tur.

Snart tillbaka i bilen

Trots skadan färskt i minnet vill Anton tillbaka till bilen och rallycrossen så fort som möjligt.

– Jag hoppas kunna testköra redan på måndag nästa vecka. Att köra är det roligaste jag vet och jag skulle vilja tävla redan ikväll om jag fick chansen.

Dagen började annars bra för Marklund som hade en positiv känsla under dagens första heat.

– Jag hittade en fart som skulle räcka till semifinalplats, så det kändes oerhört surt att detta hände. Men samtidigt är jag väldigt glad och tacksam över att jag klarade mig så bra, säger Marklund.

Om nu Marklunds dag slutade i moll, så slutade stallkamraten Mattias Ekströms dag i dur. Det blev till slut seger efter att en granskning i efterhand gett svensken segern.

– Så himla kul för Mattias, säger Marklund.

För PG Andersson, tävlandes för Marklund Motorsport, blev det en tidig sorti när han var tillbaka på hemmaplan. Mindre bra insatser i de första heaten gjorde att drömmen om en seger och chanserna till en semifinalplats sprack tidigt. Finalen vann alltså svensken Timmy Hansen, men segern blev till slut Ekströms efter granskning. Positiva nyheter för Ekströms team på en dag som annars fått ett mörker över sig efter Marklunds krasch.

 

Precis när jag krockade kände jag hur det knakade i både rygg och nacke och jag tappade luften.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa