TV-klipp: Här urartar Kirunas ungdomsmatch –ledare sliter omkull Lyckselespelare

En J18-match mellan Kiruna IF och Lycksele SK urartade i ett stort slagsmål i samband med att den första perioden var slut. I samband med tumultet blev en Lyckselespelare neddragen i isen av en ledare i Kirunas bås. Det rapporterar Norrbottens Media.

11 februari 2019 14:16

Det var under en match i fortsättningsserien mellan Kiruna IF och Lycksele SK:s J18-lag som händelsen utspelades. Inte mindre än sex spelare, tre från vardera lagen, åkte på matchstraff för slagsmål.

Totalt delades 192 utvisningsminuter ut efter tumultet.

– Det var mycket känslor, synd att det skulle urarta på det där viset för det var en bra match i övrigt, säger Obb Persson, en av spelarna i Lycksele som drabbades av matchstraff, till Norrbottens Media.

I samband med kaoset blev dessutom en spelare i Lycksele neddragen i isen av en person i Kirunas bås. Norrbottens Media har tagit del av en filmsekvens som visar händelsen.

– Jag tycker att det är förjävligt, jag tycker inte att en tränare eller ledare ska agera på det sättet, säger Obb Persson.

Hur skulle du beskriva vad som hände?

– Vår spelare sa att han bara skulle åka förbi och då tyckte Kiruna att han var lite väl nära deras bås. De sa till honom att "åk härifrån, åk härifrån" men då svarade han (spelaren) att "du ska inte säga till mig vad jag ska göra" och då hände det där. Då tog ledaren tag i gallret och skickade ned honom på isen.

– Man ska inte göra så som tränare eller ledare. Då är det bättre att backa undan och låta spelarna sköta det själva.

Kiruna IF tar avstånd från situationen.

– Naturligtvis ska inga ledare hamna i en sådan här situation. Det är ingen som tycker att det är okej och det ska naturligtvis inte ske, säger Tomas Jatko, en av de sportsligt ansvariga i Kiruna IF.

Jatko har tagit del av det videoklipp som Norrbottens Media kommit över. Han har även pratat med en av tränarna i J18-laget som gett sin syn på vad som hänt.

– Det som sker här med ledaren är att han tar tag i spelaren och knuffar ned honom i isen. Som jag fått det förklarat för mig kom den här killen till vårat bås två gånger under den här sekvensen och skriker. Vår tränare säger att han själv har bett den här spelaren att lämna vårt bås då han stått och hängt över vår båssarg.

Han fortsätter.

– Men det är skitsamma. Det är fortfarande inte okej att vi hamnar i en sådan här situation med en spelare i motståndarlaget. Hade det varit en spelare hade man kunnat skylla på adrenalinet, men nu är det en ledare och där ska vi inte hamna. Det är högst olyckligt och vi som är vuxna ska inte hamna i den här situationen.

Eftersom domarna i matchen var upptagna med att sära på spelare som var inblandade i slagsmål har de enligt uppgift inte sett händelsen. Därför blev inte situationen anmäld till förbundet.

I nuläget är det oklart om ledaren kommer att få någon typ av intern bestraffning av Kiruna IF.

– Vi ska naturligtvis göra en intern utredning och intervjua ledaren för att ta reda på vad exakt som har hänt. Innan vi gjort den kan jag inte prata om några konsekvenser.

– Nu har jag pratat med en tränare som satt på sitt jobb så det är inte helt enkelt att få en fullständig redogörelse under dagtid så vi kommer ta det nu under kvällen.

Kent Vikström/Norrbottens Media

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Norrans redaktion

Ämnen du kan följa