Välförtjänt seger för Lexington Tooma

Fyraåringen Lexington Tooma har radat upp starka prestationer hela året utan att få vinna. Vid fredagens lunchtävlingar i Boden tog Skelleftehästen en välförtjänt seger, då han vann på nya rekordet 1.14,1a/2140 meter.

26 april 2019 16:19

I ett rivigt och stökigt lopp där det var frisk körning och många positionsbyten så stod Lexington Tooma som klar segrare till slut. Segermarginalen blev betryggande 3,5 längder.

Ändå fick Lexington Tooma en ganska tuff resa då han hamnade utvändigt ledaren 1250 kvar innan han forcerades till täten i ingången till sista sväng.

– Det var ändå gynnsamt att vi inte behövde vara med i den tuffa körningen från början, kommenterar kusken Ove A Lindqvist.

Förstapriset var 25 000 kronor och Lexington Tooma har nu dragit in 119 500 kronor den här säsongen.

– Tränaren Carl-Evert Johansson gör ett jättebra jobb med hästen varje dag, berömmer Ove A Lindqvist.

I det inledande snabbloppet på V65 hade stall Gabriella Laestander tre av sina hästar till start. Augustus F fick en jobbig inledning med tredjespår runt första sväng fram till dödens och fullföljde klart positivt som trea på 1.13,0a/1640 meter. Jämfört med förra starten i Harstad var det ett stort steg framåt.

Där bakom satt Rosso Pomodoro fast över mål som femma. Han fick ett fint lopp i rygg på ledaren och såg ut att ha en del sparat. Premier Kronos kördes passivt i sin comeback och blev oplacerad. Favoriten Pharaon Face vann från ledningen, men efter ett inledande varv på 1.13,3 fick han ge allt för att hålla undan med en halv längd.

Stall Christian Månsson tog två framskjutna placeringar genom Great Victory (tvåa) och Get Lucky D.E (trea), som båda avslutade starkt i spåren från dåliga utgångslägen.

Håkan Fahlgrens Hönn Prinsen fullföljde starkt in i sin årsdebut då han fick gå utvändigt om Trö Fax Stjärna sista 900 meterna. Hönn Prinsen travade nya rekordet 1.29,8/2160 meter och var bara slagen med en hals av ledaren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torbjörn Enmark

Ämnen du kan följa