V75-jackpot i Skellefteå – många hemmahästar till start

Skellefteåtravets V75-omgång kommande lördag kryddas med en jackpot där sju miljoner kronor extra ligger i potten. På söndagskvällen blev startlistorna klara och totalt åtta hemmahästar är med i startfälten på V75.

Erik Adielsson är anlitad som kusk i samtliga sju V75-lopp på lördag. Bland annat kör han förhandsfavoriten Very Kronos i Stig Lindmarks Styrkeprov.

Erik Adielsson är anlitad som kusk i samtliga sju V75-lopp på lördag. Bland annat kör han förhandsfavoriten Very Kronos i Stig Lindmarks Styrkeprov.

Foto: OLA WESTERBERG

Trav2020-09-27 19:57

2018 vann Very Kronos och Erik Adielsson ett försök i silverdivisionen när V75 kördes i Skellefteå. På lördag blir Very Kronos huvudfavorit i Stig Lindmarks Styrkeprov över drygt tre varv. Svante Båths dubbelmiljonär inleder från 40 meters tillägg, och har nog sig själv som sin värste motståndare. Sexåringen har 17 segrar på 30 starter genom karriären, men han har också galopperat bort sig som favorit flera gånger.

Solvallatränaren Timo Nurmos lastar sex hästar på transporten till Skellefteå och lär vara med och hugga ordentligt av priskakan. Bland annat startar han Seismic Wave i silverdivisionen – en häst som var favorit i Solvallas Jubileumspokal i sin förra start men då hade en lite sämre dag och bara blev sexa. Tidigare i år vann Seismic Wave en bronsfinal på 1.11,6a/2140 meter och med Björn Goop lär han bli storfavorit i Skellefteå från spår sex bakom startbilen.

I hemmalaget brukar Gabriella Laestander ha många anmälda till denna tävlingsdag och nu fick man med tre hästar inom V75. Det är Kingofthehill F (klass I), samt Marciano och Nolimitjimmit i bronsdivisionen. 

Kjell-Ove Eriksson fick med både Wally Cocktail (klass II) och Let It Happen W.W (Diamantstoet). 

Jens Eriksson tar ut Zorro Swing i Stig Lindmarks Styrkeprov och ska köra Forspärla i Steggbest Minne.

I Diamantstoet har Brida, tränad av Anki Frisk, ett intressant läge med innerspår på startvolten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!