Två Skellefteåfavoriter i V75 - plus outsiderchanser

Det tillhör inte vanligheterna att ett par Skellefteåtränade hästar springer ut som favoriter i V75 under en och samma omgång, men så är fallet inför lördagens Bodentävlingar. ”I´Ve Got Pepper är ruskigt snabb från början. De andra har inte en suck”, kommenterade Ove A Lindqvist när startlistan kom ut söndag kväll.

Ove A Lindqvist vet inte hur det känns att förlora med amatören Stefan Lundmark I´ve Got Pepper. Ekipaget är favoriter i V75-2 på Bodentravet.

Ove A Lindqvist vet inte hur det känns att förlora med amatören Stefan Lundmark I´ve Got Pepper. Ekipaget är favoriter i V75-2 på Bodentravet.

Foto: Håkan Stridblom

Trav2023-10-07 07:30

Ove A vet inte hur det känns att förlora med amatören Stefan Lundmarks I´Ve Got Pepper efter tre starter tillsammans. 

– Det är tuffaste gänget hittills, men han har varit så pass bra och lite förhoppningar har vi ändå. Vi provar för ledningen, kommenterar Ove A några dagar senare.

Catchdrivern kör även Maybach WF i V75-1.

– En del gånger är känslan gulddivisionshäst. Andra gånger en klass III-häst, kommenterade Ove A när han intervjuades i ATG-live under fredagen. Då passade han också på att lägga in en brasklapp runt megafavoriten i V75-4, Olly Håleryd.

– Det har varit sjukdom i stallet, men jag hoppas och tror att hon kommer att göra ett bra lopp. Skulle bli besviken annars, meddelade Ove A.

I kallblodsloppet startar amatöreparet Bert Pettersson och Gabriella Laestanders Guli Orkan med outsiderchans. Sak samma med Jens Erikssons Storspjuver.

– Eventuellt blir det barfota runt om, berättar Jens i en tipsintervju i Aftonbladet. 

Storspjuver var mycket bra som tvåa bakom Bokli Rapp N.O i Hästägarkannan i Skellefteå senast.

Förutom de två nämnda kallbloden startar även Forspärla (Jan Norberg), Guli Stella (Per Gustafsson) och Ivarsviking (John Östman) i V75-3.

Pettersson/Laestander plockar även ut Selmer I.H i gulddivisionen.

– Mötte bra hästar senast och behövde loppet. Tror på en bättre prestation nu, kommenterar Bert.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!