Westerholm kommer med en het trio

Robert Bergh har dominerat många midsommartrav i Skellefteå. På lördag är sonen Nicklas Westerholm redo att ta över den tronen.

Nicklas Westerholm kommer med tre heta segerbud till Skellefteåtravets midsommartävlingar.

Nicklas Westerholm kommer med tre heta segerbud till Skellefteåtravets midsommartävlingar.

Foto: Kanal 75

Trav2020-06-19 09:15

Nicklas Westerholm blev egen proffstränare i december 2016 och redan 2017 utsågs han till årets komet i Sverige efter sitt första helår som proffs.

För ett halvår sedan flyttade han sin verksamhet till gården i Töva utanför Sundsvall där allting började en gång. Det var där hans pappa Robert Bergh startade sin framgångsrika verksamhet på 1990-talet och Bergh har fortfarande kvar en filial med hästar.

Förra året var det Bergh som hade stor show vid Skellefteås midsommartrav med fyra segrar. Bland annat vann han huvudloppet Midsommarkransen med Whipped Eggs trots en inledande galopp. I veckan kom den tråkiga nyheten att man tvingats avliva Whipped Eggs, då han skadade sig svårt i samband med förra starten.

I år skickar Bergh två hästar till Skellefteå, men han åker inte upp själv för att köra och det är inga jätteheta segerkandidater som kommer från hans stall. Istället är det sonen Nicklas Westerholm som sitter på trumf – stallet har tre hästar inom V64 och alla startar med toppchans.

I Midsommarkransen har Westerholm OnTrack He's Black, som kommer från en övertygande seger i stayerloppet under Östersunds V75-helg.

– OnTrack He's Black känns väldigt fin för dagen och sådana här lopp över tre varv är hans bästa gren. Jag har kollat en del på loppet i Skellefteå och min häst kommer att bli den tuffaste nöten att knäcka för konkurrenterna, säger Westerholm.

I stonas midsommarkrans har han Adi Gallia till start. Hon står ensam med dubbla tillägg.

– Adi Gallia kommer också från en bra insats i Östersund och hon gör nästan jämnt fina lopp. Från ett sådant här läge kommer det att bli långt fram, men hon tål att göra mycket själv i ett sådant här sällskap. Hon har galopperat mycket när det varit voltstart tidigare, då hon är lite känslig och lätt kan bli rullig. Men nu är vi helt ensamma på volten och då ska hon inte behöva göra bort sig.

I en spårtrappa startar fyraårige Kainai Goj från tredje startled.

– Han var lite sämre på Bergsåker senast, men det var första starten över lång distans och han var med i en tuff öppning. Vi har inte hittat några fel på honom och sedan har vi lagt om träningen och gått tillbaka till grunderna. Han går bra bakifrån och jag tycker uppgiften ser passande ut.

Hur rankar du själv dina chanser?

– OnTrack He's Black är den allra bästa segerchansen. Sedan är  Kainai Goj den näst bästa och som trea sätter jag Adi Gallia.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!