Ett äkta hat trick av Magnus A Djuse

Magnus A Djuse dominerade inte oväntat torsdagens V64-tävlingar på Skellefteåtravet. Djuse inledde omgången med tre raka favoritsegrar.

Magnus A Djuse segerdefilerar bakom Pleasure For Cash.

Magnus A Djuse segerdefilerar bakom Pleasure For Cash.

Foto: Torbjörn Enmark

Trav2020-05-07 21:50

Den pampige Pleasure For Cash spelades till omgångens största V64-favorit trots att han svikit sina anhängare ett flertal gånger det senaste året.

Från ett tolftespår bakom bilen valde Magnus A Djuse att inte bråka så mycket med hästen efter start, och då blev det en dryg inledning med fjärdespår genom hela den första kurvan. Men det spelade mindre roll då han smärtfritt fick överta ledningen efter 600 meter och från den positionen gick inte storfavoriten att rubba. 

Djuse drog i ett jämnt tempo och odriven stack Pleasure For Cash undan med fyra längder till slut. I dagsläget har Pleasure For Cash 283 000 kronor på vinstkontot, men tränaren Oscar Berglund tror att hästen är uppe i gulddivisionen innan året är slut. 

Bakom kallblodet Järvsö Elling valde Magnus A Djuse att sätta sig i andra ytter. I det lilla sexhästarsfältet försökte hemmahästen Holter Oda att rycka undan i slutsvängen, men över upploppet visade sig favoriten Järvsö Elling vara den starkaste. För stall Jan-Olov Persson blev det en trippelseger då Tekno Viking fullföljde starkt som tvåa trots galopp efter 300 meter och Byske Philip, som smög med invändigt och tog tredjeplatsen.

Jerker Bjurmans Holter Oda fick nöja sig med ett fjärdepris på 1.27,9/2140 meter.

I ett ungdomslopp vann Magnus A Djuse spetsstriden bakom treåriga No Business och då var stora delar av loppet vunnet. No Business fick bestämma på 1.19,3 första varvet och avslutade sedan med 1.14,1 sista varvet till en ohotad seger. Där bakom hakade betrodda hemmahästen Brida på till ett tredjepris.

På V64 såg det länge ut att bli en stor favoritparad. Den bröts nu när Prins C.K galopperade som slagen på upploppet efter en tung resa. Istället spetsvann Ålia Rännil i årsdebuten tillsammans med Rikard N Skoglund, som körde hästen för första gången.

I V64-avslutningen fick hemmahästen Zorro Swing med Jens Eriksson en drömresa i andra ytter och en bit in på målrakan kopplade han också grepp på Hagentoy, som via utvändigt ledaren övertog befälet på den sista bortre långsidan. Det blev dock ett dramatiskt upplopp där Going For Gold Zaz kom längst ut efter en resa i femte ytter och avgjorde med mycket knapp marginal den allra sista biten. Zorro Swing fick nöja sig med andraplatsen medan den knappe favoriten Cobourg Hanover kom tillbaka strålande efter tidig galopp och spurtade in som trea.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!