Brida går ut på V75 med självförtroendet på topp

Skelleftehästen Brida blir hårt betrodd i sin V75-debut på Solänget på lördag. Det fyraåriga stoet fick också en drömlottning med spår ett bakom bilen i klass II.

Brida kommer till sin V75-debut med tre raka segrar.

Brida kommer till sin V75-debut med tre raka segrar.

Foto: Torbjörn Enmark

Trav2020-08-21 08:10

Kusken Ove A Lindqvist är väldigt nöjd med båda spåret och förberedelserna.

– Jag kände i söndagsjobbet hur självförtroendet bara växer hos Brida. Hon är väldigt kvick den första biten efter startbilen och jag tar ledningen om jag vill, men vill samtidigt undvika att trycka av henne för hårt då jag inte vill att hon blir hetsig under loppet.

Brida har tre raka segerlopp bakom sig och när den första miljonen omsatts på V75-spelet var hon andrahandsfavorit bakom Björn Goops Equal To None, som också kommer med tre raka segrar.

– Brida har varit helt okörd i alla sina segerlopp och hennes utvecklingskurva har bara pekat uppåt under hela sommaren, säger Ove A.

Jens Eriksson startar Alpha Estate och Lexington Tooma i V75 på Solänget. Lexington Tooma kommer från en sjätteplats i ett V86-lopp i Boden där han avslutade okej utan att vara topp. Samtidigt hade han blivit behandlad och stått över jobb inför den starten.

Nu går han ut i bronsdivisionen över lång distans och har dragit innerspår i volten. Även i detta lopp har Björn Goop förhandsfavoriten i Jackpot Vrijthout.

– Lexington Tooma är snabb ut, men man får sällan sitta lugn då det handlar om V75 och vi får väl se hur taktiken blir. Jag skulle tro att Goop kommer tidigt och rygg på den vore kanske inte fel, säger Jens Eriksson till Travronden.

Även Karl-Enar Widmans nyförvärv Gomnes Birk startar på V75. Han går ut i Säterbest Minne där han får slå ur underläge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!