Avaboy gjorde bort sig – Marciano oplacerad i Bollnäs

Treåringen Avaboy fick göra den långa resan till Bollnäs för att debutera i Gabriella Laestanders regi. Det hela slutade med dubbla galopper i ett treåringslopp på torsdagskvällen.

Micael Melander körde dubbla galopper med Avaboy.

Micael Melander körde dubbla galopper med Avaboy.

Foto: Torbjörn Enmark

Trav2020-08-27 19:44

I ett sjuhästarsfält tillhörde Avaboy de mindre betrodda, men kusken Micael Melander var ändå med och körde från start när bilen släppte fältet. Nu blev det galopp efter drygt 100 meter i samma veva som en konkurrent galopperade på insidan.

Avaboy såg inte speciellt bra ut efter markförlusten och när Micael Melander försökte köra ikapp fältet blev det en ny galopp ett varv senare.

Avaboy undvek i alla fall att bli diskad och fick därmed med sig ett sjundepris på 5 000 kronor trots att han var utklassad som sista häst i mål på 1.17,7a/2140 meter. Favoriten Brambling kördes till ledningen och vann ohotad på 1.14,3.

I V86-avslutningen hade stall Laestander Marciano till start. Efter en resa i andra ytter valde Micael Melander att svara på attacker bakifrån 800 kvar och Marciano gick en ganska vass repa på baksidan. Han blev dock kvar i tredjespår utan rygg runt slutsvängen och över upploppet hade han ingen kraft att utmana täthästarna.

Istället tappade Marciano flera placeringar över målrakan och han blev nu första oplacerade häst på 1.14,3a/2140 meter. Favoriten Rocky Tilly forcerades till spets och vann säkert på 1.13,7.

Karta: Bollnästravet
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!